Foto: DELFI

Lai vai kā negribētos to atzīt, tomēr gada karstākā sezona pietuvojusies izskaņai, un 1. septembris jau klauvē pie durvīm. Taču septembra pirmā diena ir svētki, un kas gan būtu svētki bez kūkas? Neatkarīgi no tā, vai 1. septembris jūsmājās ir svētku diena vai nē, šī kūkas recepte ir tā vērta, lai to pagatavotu un gardu muti notiesātu gabaliņu, vai pat divus.

90Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
PAMATNEI:200 gauzu pārslu cepumi120 gsviests PILDĪJUMAM:500 gkrēmsiers140 gcukurs1 TKvaniļas cukurs1 TKkukurūzas ciete3 gab.olas1 gab.neliels citrons170 mlskābs krējums KŪKAS VIRSKĀRTAI:150 mlskābs krējums2 ĒKcukurs300 gmellenes

Sagatavošana

1

Kūkas cepšanai nepieciešama veidne 20 cm diametrā.

2

Blenderī vai virtuves kombainā sasmalcina cepumus smalkās drupačās, lai masa līdzinās smiltīm. Izkausē katliņā sviestu un pievieno to bļodā ar cepumiem. Samaisa visu kopā.

3

Izklāj kūkas veidnes apakšu ar cepamo papīru un nogriež liekās malas.

4

Veidnes malas ieziež ar sviestu vai kokosriekstu eļļu. Kūkas pamatnē izkārto cepumu masu un ar pirkstiem to kārtīgi sapresē. Liek formu ledusskapī atdzesēties, kamēr tiek gatavots pildījums.

5

Bļodā ar miksera palīdzību saputo krēmsieru ar cukuru, līdz tas kļuvis viendabīgs. Tad pievieno vaniļas cukuru, kukurūzas cieti, skābo krējumu un atkal visu saputo. Tad pa vienai pievieno olas un sakuļ. Noslēgumā pievieno citrona sulu un sarīvēto miziņu.

6

Lej masu kūkas veidnē un liec cepties cepeškrāsnī uz aptuveni stundu, iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (150oC).

7

Nelielā bļodiņā sajauc kopā krējumu ar cukuru kūkas virskārtai.

8

Kad kūka izcepusies, pārlej tai pāri sagatavoto krējumu un liek atpakaļ cepeškrāsnī, kas izslēgta, bet joprojām ir karsta. Ļauj kūkai tur atdzist vismaz stundu. Pēc tam izņem kūku un ļauj tai atdzist istabas temperatūrā.

9

Dekorē ar svaigām mellenēm.

10

Pirms griez kūku, ar nazi apvelc apkārt veidnei, lai kūka vieglāk atdalītos no malām. Tad noņem veidnes malas un pasniedz kūku tikai uz apakšējā paliktņa vai arī uzmanīgi pārliec to uz kāda kūkas šķīvja.

Ieteikums! Pat tad, ja visa kūka nav notiesāta pagatavošanas dienā, par ko gan es stipri šaubos, tā būs divtik garda arī nākamajā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!