Foto: Privātais arhīvs
Siera kūkas ir ārkārtīgi iemīļotas. Mutē kūstošas. Maigais krēmsiers spēlējas ar sezonas odziņu saldo akcentu. Turklāt receptes autore Elīna Krišjāne Gustsone aicina siera kūku pasniegt neparasti – skaistā un dekoratīvā burciņā.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
400 gcepumi80 gsviests500 gkrēmsiers160 gcukurs8 gkukurūzas ciete1 TKvaniļas ekstrakts250 gskābais krējums3 gab.olas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādu temperatūrai.

2

Sasmalcini cepumus.

3

Pievieno cepumiem izkausētu sviestu.

4

Rūpīgi visu samaisi un liec burciņās.

5

Kārtīgi nopresē ar pirkstiem vai karoti.

6

Pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī.

7

Lielā bļodā samaisi krēmsieru, līdz tas kļūst viendabīgs.

8

Pievieno cukuru, kukurūzas cieti, vaniļas ekstraktu.

9

Masā pa vienai iemaisi olas.

10

Beigās iemaisi skābo krējumu.

11

Uz atdzesētas cepumu pamatnes vienādā daudzumā lej krēmsiera masu. Visērtāk to izdarīt ar litra mērkrūzi.

12

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.

13

Pēc cepšanas burciņas pilnībā atdzesē turpat cepeškrāsnī.

14

Liec burciņas pāris stundu atdzesēties ledusskapī.

15

Pasniedz ar ogu mērci.

Lai labi garšo!

No šī sastāvdaļu daudzuma sanāks 10–12 mazas burciņas.

"Tasty" brīdina: Izmanto tikai cepšanai paredzētas burciņas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!