Siera kūka ar šokolādes gabaliņiem kaloriju skaitītājiem
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Daudzu iecienītās siera kūkas liesāku un figūrai draudzīgāku recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Sagatavo 20x20 cm cepamo veidni, ieklājot tajā folliju vai cepamo papīru.

Veido cepumu masu, cepumus sajauc ar kausēto sviestu, liek veidnē un, izmantojot karoti, sapresē.

Cep 8 minūtes,tad izņem veidni no krāsns un noliek malā atdzesēt.

Lielā bļodā ar mikseri kuļ krēmsieru aptuveni minūti.

Pievieno jogurtu, olas, cukuru un miltus, kuļ vēl 3 minūtes.

Pievieno vaniļas ekstraktu, citrona sulu, kuļ vēl minūti.

Iemaisa šokolādes gabaliņus. Iegūto masu lej veidnē pāri cepumu kārtai, izlīdzina un liek cepties 5 minūtes.

Tad izņem ārā un kūku pārklāj ar folliju un turpina cept 20 minūtes.

Kūku atdzesē istabas temperatūrā, neizņemot to no veidnes.

Atdzisušo kūku liek leduskapī uz 3-4 stundām.

Pirms servēšanas izņem no veidnes un sagriež gabaliņos.

Var uzglabāt noslēgtā traukā, leduskapī līdz 7 dienām vai 2-3 mēnešus saldētavā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form