Foto: @hudejkaa

"Tasty" lasītāja Tatjana recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka savā ģimenē iecienītu siera plācenīšu recepti ar diviem sulīgiem pildījumiem.

11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

350 gkefīrs vai bezpiedevu jogurts2 glāzeskukurūzas milti1 TKdzeramā soda1 TKsāls1 TKcukurs100 gcietais siers eļļa cepšanai2 vārītas olas pēc garšassvaigi vai kaltēti zaļumi pēc garšassāls glāzeKorejas burkāni

Sagatavošana

1

Kefīram vai bezpiedevu jogurtam pievieno sāli, cukuru un sodu, samaisa visu un atstāj uz 5 minūtēm.

2

Pievieno uz rupjās rīves sarīvētu sieru, miltus un maisa. Iesākumā maisa ar virtuves lāpstiņu, tad ar rokām, līdz mīkla vairs nelīp pie tām.

3

Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un atstāj uz 30 minūtēm.

4

Uz miltiem pārkaisītas virsmas no mīklas izrullē "desiņu", ko sagriež 10 vienādās daļās (katra aptuveni 60 g).

5

Ar rokām veido plācenīšus, vidū liekot izvēlēto pildījumu.

6

Pannā uzkarsētā eļļā tos apcep zeltainus no abām pusēm.

7

Pasniedz karstus, aizdarot ar skābo krējumu.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!