Siera un šķiņķa kēksiņi
Foto: Shutterstock
3.8000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g kūpināts šķiņķis
kūpināts šķiņķis
250 g
250 g siers
siers
 
loki
loki
1 glāze
1 glāze milti
milti
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
1 glāze
1 glāze kefīrs
kefīrs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2
2 olas
olas
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Mīksti un gaisīgi kēksiņi ar šķiņķi un sieru. Lieliski noderēs brokastīs vai nelielās viesībās kā uzkoda.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sagatavo kēksiņu pannu, papīra formiņas saliekot iedobēs.

    Sagriež gabaliņos šķiņķi. Uz rupjās rīves sarīvē sieru. Smalki sakapā lokus.

    Bļodā iesijā miltus, sajauc ar sāli un dzeramo sodu. Nelielā bļodā sakuļ olu ar kefīru. Miltos izveido iedobi, ielej tajā olu ar kefīru un, sākot maisīt no vidus, sajauc mīklu.

    Ļauj mīklai atpūsties 10 minūtes. Pēc tam mīklā iemaisa šķiņķi, sieru un lokus, salej sagatavotajās kēksiņu formās.

    Liek kēksiņus karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes, līdz tie gatavi - iespraužot skaliņu kēksiņā, tas laukā iznāk sauss.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam