
Mīksti un gaisīgi kēksiņi ar šķiņķi un sieru. Lieliski noderēs brokastīs vai nelielās viesībās kā uzkoda.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sagatavo kēksiņu pannu, papīra formiņas saliekot iedobēs.
Sagriež gabaliņos šķiņķi. Uz rupjās rīves sarīvē sieru. Smalki sakapā lokus.
Bļodā iesijā miltus, sajauc ar sāli un dzeramo sodu. Nelielā bļodā sakuļ olu ar kefīru. Miltos izveido iedobi, ielej tajā olu ar kefīru un, sākot maisīt no vidus, sajauc mīklu.
Ļauj mīklai atpūsties 10 minūtes. Pēc tam mīklā iemaisa šķiņķi, sieru un lokus, salej sagatavotajās kēksiņu formās.
Liek kēksiņus karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes, līdz tie gatavi - iespraužot skaliņu kēksiņā, tas laukā iznāk sauss.