Foto: DELFI
Kad tomātu zupa jau apnikusi, bet košo ogu grozs joprojām pilns, jāiet ciemos, cienastam uzcepot šo saulaino tarti. Tā būs sātīga, bet nezinātājs nespēs pateikt, ka pildījumā izmantots tieši vājpiena biezpiens. Aizdari to ar gruntīgām ķiploku daiviņām un sinepēm, lai piešķirtu tam raksturu. Visi ēdīs slavēdami, goda vārds!
120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
200 gmilti100 gsviests1 gab.olas1 TKetiķis2 ĒKledusauksts ūdens300 gvājpiena biezpiens2 gab.olas pēc garšasČedaras siers pēc garšasfetas siers pēc garšaszilais siers2 gab.ķiploka daiviņas1 TKsinepes pēc garšaspipari20 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo smilšu mīklu, godīgi sekojot visiem ieteikumiem, kas minēti šajā rakstā. Es izmantoju 28 cm diametra tartes formu un mīklai izmantoju 200 gramus miltu, 100 gramus sviesta.

2

Kad smilšu mīkla atpūtināta ledusskapī, to izrullē un ieklāj ietaukotā tartes veidnē. Ar pirkstiem izspaida maliņas, tās uzloka nedaudz augstākas kā gribētos, jo cepšanas laikā tās sarausies. Ar dakšiņu mīklu sadursta.

3

Liek mīklu 10 minūtes pacepties 170 grādos. Daudzi iesaka virs mīklas izbērt zirņus, lai tā neceltos augšā, es gan to nedarīju, mīkla arī negribēja celties augšā.

4

Tikmēr gatavo pildījumu. Bļodā biezpienam pievieno olas, sarīvētus sierus, saspaidītas ķiploka daiviņas, sāli var nelikt, jo sieri tāpat ir sāļi, piparus gan piešauj droši. Noteikti var eksperimentēt ar sieriem un likt arī pikantāku mednieku sieru vai pat kazas sieru.

5

Uzlej šļuku saldā krējuma (izmantoju 10% saldo krējumu), visu kārtīgi, kārtīgi samaisa.

6

Izņem pacepināto tarti no krāsns un liek iekšā pildījumu. Uz izlīdzinātās virsiņas kārto vienāda biezuma tomātu šķēles, apslaka nedaudz ar olīveļļu un cep 170 grādos aptuveni 45 minūtes.

7

Ēd uzreiz karstu, ēd pēc tam aukstu, kā nu sirds pavēl!

Foto: DELFI
Lai labi garšo!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!