Sierainā tarte ar tomātiem un biezpienu
Foto: DELFI
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI:
200 g
200 g milti
milti
100 g
100 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. olas
olas
1 TK
1 TK etiķis
etiķis
2 ĒK
2 ĒK ledusauksts ūdens
ledusauksts ūdens
PILDĪJUMAM:
300 g
300 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
2 gab.
2 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas Čedaras siers
Čedaras siers
pēc garšas
pēc garšas fetas siers
fetas siers
pēc garšas
pēc garšas zilais siers
zilais siers
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
20 ml
20 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Dārzeņu sacepumi
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Kad tomātu zupa jau apnikusi, bet košo ogu grozs joprojām pilns, jāiet ciemos, cienastam uzcepot šo saulaino tarti. Tā būs sātīga, bet nezinātājs nespēs pateikt, ka pildījumā izmantots tieši vājpiena biezpiens. Aizdari to ar gruntīgām ķiploku daiviņām un sinepēm, lai piešķirtu tam raksturu. Visi ēdīs slavēdami, goda vārds!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo smilšu mīklu, godīgi sekojot visiem ieteikumiem, kas minēti šajā rakstā. Es izmantoju 28 cm diametra tartes formu un mīklai izmantoju 200 gramus miltu, 100 gramus sviesta.

    Kad smilšu mīkla atpūtināta ledusskapī, to izrullē un ieklāj ietaukotā tartes veidnē. Ar pirkstiem izspaida maliņas, tās uzloka nedaudz augstākas kā gribētos, jo cepšanas laikā tās sarausies. Ar dakšiņu mīklu sadursta.

    Liek mīklu 10 minūtes pacepties 170 grādos. Daudzi iesaka virs mīklas izbērt zirņus, lai tā neceltos augšā, es gan to nedarīju, mīkla arī negribēja celties augšā.

    Tikmēr gatavo pildījumu. Bļodā biezpienam pievieno olas, sarīvētus sierus, saspaidītas ķiploka daiviņas, sāli var nelikt, jo sieri tāpat ir sāļi, piparus gan piešauj droši. Noteikti var eksperimentēt ar sieriem un likt arī pikantāku mednieku sieru vai pat kazas sieru.

    Uzlej šļuku saldā krējuma (izmantoju 10% saldo krējumu), visu kārtīgi, kārtīgi samaisa.

    Izņem pacepināto tarti no krāsns un liek iekšā pildījumu. Uz izlīdzinātās virsiņas kārto vienāda biezuma tomātu šķēles, apslaka nedaudz ar olīveļļu un cep 170 grādos aptuveni 45 minūtes.

    Ēd uzreiz karstu, ēd pēc tam aukstu, kā nu sirds pavēl!

    Sierainā tarte ar tomātiem un biezpienu
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form