Siera–sīpolu zupa
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g sīpoli
sīpoli
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1 l
1 l pikants gaļas buljons
pikants gaļas buljons
2 glāzes
2 glāzes sausais baltvīns
sausais baltvīns
1 šķipsna
1 šķipsna rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
 
sāls
sāls
4 šķēles
4 šķēles franču maize
franču maize
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
125 g
125 g cietais siers
cietais siers
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Siera - sīpolu zupa ar franču baltmaizes grauzdiņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu sagriež pusgredzenos un apcep zeltaini brūnus karstā sviestā. Virsū uzkaisa miltus, pielej buljonu un vīnu.

    Zupu uzvāra, katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra 25 minūtes. Pēc garšas pieber muskatriekstu un sāli.

    Baltmaizes šķēles no abām pusēm apcep karstā sviestā – zeltaini brūnas un ieberzē ar izspiestu ķiploku.

    Zupu ielej zupas trauciņos, uz katra uzliek pa apceptai baltmaizei un biezā kārtā uzber sarīvētu sieru. Pēc tam zupu ieliek uz ~ 5 minūtēm cepeškrāsnī 220*C, līdz siers kļūst krēmīgs.

    Iesūtīja: Anda

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form