Foto: Publicitātes foto

Sierīga, ļoti sātīga un garda – tādu lazanju saviem viesiem raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas" gatavoja tviteraktīviste Ance Tarvida. Viņa "Tasty" lasītājiem atklāj savu īpašo lazanjas recepti, kurā ir iekļauta arī īpašā sastāvdaļa – sarkanvīns!

80Minūtes
24Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

GAĻĪGAJAM PILDĪJUMAM:400 gliellopa maltā gaļa400 gcūkgaļas maltā gaļa1 gab.sīpoli3 gab.ķiploki (daiviņas)2 ĒKtomātu pasta2 gab.tomāti (vai 8 līdz 10 ķirštomāti)1 gab.konservēti tomāti (bundža)100 mlsarkanvīns (vai alus)350 gsiers (lazanjas "cepurītei") eļļa GATAVOJOT PLĀKSNES:6 gab.lazanjas plāksnes (atkarīgs no trauka lieluma) ūdens eļļa BEŠAMELA MĒRCEI JEB BALTAJAI MĒRCEI:60 gkviešu milti4 ĒKsviests500 mlpiens1 saujasiers (labi kūstošs) pēc garšassāls pēc garšaspipari DEKORĒŠANAI:10 gpētersīļi (vai citi zaļumi pēc izvēles)

Sagatavošana

1

Gaļas mērces pagatavošana

2

Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež, apcep sviestā vai eļļā. Liek klāt gaļu, visu apcep, pievieno garšvielas. Masai liek klāt svaigos tomātus, pasautē 3 līdz 5 minūtes, tad liek konservētos tomātus, tomātu pastu, pasautē vēl 10 minūtes. Pievieno īpašo sastāvdaļu – sarkanvīnu vai alu (ja ir vēlme). Masu noliek malā.

3

Gatavo balto mērci jeb Bešamela mērci

4

Saliek katliņā sviestu, lai tas izkūst, pievieno lēnām klāt miltus. Tos, aktīvi maisot, iemaisa sviestā (izveidosies tāda kā bieza putriņa). Noņem no uguns, masai lēnām lej klāt pusi piena (250 ml), visu laiku aktīvi maisa. Kad 250 ml piena pielieti, liek atpakaļ uz plīts, lej atlikušo pienu, turpina maisīt. Ja mērce šķiet par biezu – pielej vēl pienu. Kad masa ir samaisīta, pieliek sāli (vai arī piparus), pieliek rīvētu sieru, kādas 5 minūtes maisa, lai ir šķidra, bez kunkuļiem, nedaudz staipīga. Pagaršo, pieliek sieru, ja ir vēlme.

5

Vāra lazanjas plāksnes

6

Plāksnes vāra verdošā ūdenī, kuram pievienota eļļa, lai tās nesalīp. Tās katliņā liek pa divām. Katru plāksni kādas 3 līdz 5 minūtes pavāra, lai nedaudz mīkstas. Ir cilvēki, kas nevāra lazanjas plāksnes.

7

Lazanjas kārtošana

8

Apakšējā kārtā gaļas mērce, pa virsu plāksnes, tad ir siera mērce, pa virsu gaļas mērce un plāksnes, siers, gaļas mērce, pa virsu uzliek čupu ar sieru. Jo vairāk siera – jo lazanja būs gardāka.

Foto: Publicitātes foto
9

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40 līdz 45 minūtes.

10

Dekorē ar pētersīļa lapiņām.

Izbaudi "Gandrīz ideālas vakariņas", izklaidējies un iepazīsti šīs sezonas personības no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 TV3!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!