Sierīga lazanja ar īpašo sastāvdaļu
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Gaļīgajam pildījumam
400 g
400 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
400 g
400 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
1 gab.
1 gab. sīpoli
sīpoli
2-3 gab.
2-3 gab. ķiploki (daiviņas)
ķiploki (daiviņas)
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
1-2 gab.
1-2 gab. tomāti (vai 8 līdz 10 ķirštomāti)
tomāti (vai 8 līdz 10 ķirštomāti)
1 gab.
1 gab. konservēti tomāti (bundža)
konservēti tomāti (bundža)
100 ml
100 ml sarkanvīns (vai alus)
sarkanvīns (vai alus)
300-400 g
300-400 g siers (lazanjas "cepurītei")
siers (lazanjas "cepurītei")
 
eļļa
eļļa
Gatavojot plāksnes
6 gab.
6 gab. lazanjas plāksnes (atkarīgs no trauka lieluma)
lazanjas plāksnes (atkarīgs no trauka lieluma)
 
ūdens
ūdens
 
eļļa
eļļa
Bešamela mērcei jeb baltajai mērcei
60 g
60 g kviešu milti
kviešu milti
4 ĒK
4 ĒK sviests
sviests
500 ml
500 ml piens
piens
1 sauja
1 sauja siers (labi kūstošs)
siers (labi kūstošs)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
Dekorēšanai
10 g
10 g pētersīļi (vai citi zaļumi pēc izvēles)
pētersīļi (vai citi zaļumi pēc izvēles)
  • Gaļas ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Sierīga, ļoti sātīga un garda – tādu lazanju saviem viesiem raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas" gatavoja tviteraktīviste Ance Tarvida. Viņa "Tasty" lasītājiem atklāj savu īpašo lazanjas recepti, kurā ir iekļauta arī īpašā sastāvdaļa – sarkanvīns!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļas mērces pagatavošana

    Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež, apcep sviestā vai eļļā. Liek klāt gaļu, visu apcep, pievieno garšvielas. Masai liek klāt svaigos tomātus, pasautē 3 līdz 5 minūtes, tad liek konservētos tomātus, tomātu pastu, pasautē vēl 10 minūtes. Pievieno īpašo sastāvdaļu – sarkanvīnu vai alu (ja ir vēlme). Masu noliek malā.

    Gatavo balto mērci jeb Bešamela mērci

    Saliek katliņā sviestu, lai tas izkūst, pievieno lēnām klāt miltus. Tos, aktīvi maisot, iemaisa sviestā (izveidosies tāda kā bieza putriņa). Noņem no uguns, masai lēnām lej klāt pusi piena (250 ml), visu laiku aktīvi maisa. Kad 250 ml piena pielieti, liek atpakaļ uz plīts, lej atlikušo pienu, turpina maisīt. Ja mērce šķiet par biezu – pielej vēl pienu. Kad masa ir samaisīta, pieliek sāli (vai arī piparus), pieliek rīvētu sieru, kādas 5 minūtes maisa, lai ir šķidra, bez kunkuļiem, nedaudz staipīga. Pagaršo, pieliek sieru, ja ir vēlme.

    Vāra lazanjas plāksnes

    Plāksnes vāra verdošā ūdenī, kuram pievienota eļļa, lai tās nesalīp. Tās katliņā liek pa divām. Katru plāksni kādas 3 līdz 5 minūtes pavāra, lai nedaudz mīkstas. Ir cilvēki, kas nevāra lazanjas plāksnes.

    Lazanjas kārtošana

    Apakšējā kārtā gaļas mērce, pa virsu plāksnes, tad ir siera mērce, pa virsu gaļas mērce un plāksnes, siers, gaļas mērce, pa virsu uzliek čupu ar sieru. Jo vairāk siera – jo lazanja būs gardāka.

    Sierīga lazanja ar īpašo sastāvdaļu
    Foto: Publicitātes foto

    Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40 līdz 45 minūtes.

    Dekorē ar pētersīļa lapiņām.

    Izbaudi "Gandrīz ideālas vakariņas", izklaidējies un iepazīsti šīs sezonas personības no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 TV3!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Gandrīz ideālas vakariņas
    0
    Zaļumi
    0
    Cūkgaļas maltā gaļa
    0
    Eļļa
    0
    Ķiploki
    0
    Kviešu milti
    0
    Lazanjas plāksnes
    0
    Liellopa maltā gaļa
    0
    Piens
    0
    Pipari
    0
    Sāls
    0
    Siers
    0
    Sīpoli
    0
    Sviests
    0
    Tomāti
    0
    Tomātu pasta
    0
    Ūdens
    0
    Cepeškrāsns
    0
    Cepšana
    0
    Vārīšana
    43596533
    Gaļas ēdieni
    43596533
    Makaronu ēdieni
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form