Siers ar dzeltenajām madarām
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

"Sena manas omes recepte. Sieram ir ļoti patīkama garša - prieks pārsteigt un iepriecināt garšu baudītājus! Madaru zinātniskais nosaukums Galium cēlies no grieķu vārda "gala", kas nozīmē piens. Tas tāpēc, ka vairākās Eiropas valstīs madaras (gan dzeltenās, gan baltās) izmantotas siera recināšanai, un tas tiešām izdodas lieliski. Es nelieku klāt ne citronskābi, ne etiķi, jo, pievienojot madaras, siera recēšana notiek dabiskā veidā," pārbaudītu ģimenes recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

Siers ar dzeltenajām madarām
Foto: Privātais arhīvs

Pienu lej katlā, pievieno sāli un karsē, līdz piens sasilst līdz +85 grādiem pēc Celsija skalas.

Traukā samīca biezpienu viendabīgā masā ar olām un madaru ziediņiem.

Siers ar dzeltenajām madarām
Foto: Privātais arhīvs

Uzkarsētajam pienam (tas nedrīkst burbuļot un vārīties! ), liek klāt biezpienu un, ik pa laikam lēni apmaisot, karsē, līdz atdalās sūkalas.

Masu lej saslapinātā marlē, notecina lieko šķidrumu, uzliek sieram slogu uz pāris stundām.

Iztin no marles, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form