Foto: iStock
Sildoša un sātīga zupa vēsiem vakariem. Īpaši garda kopā ar ķiploku grauzdiņiem!
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gburkāni1 ingvera sakne1 sīpols0.5 paprika2 kartupeli750 mlvistas vai dārzeņu buljons100 mlsaldais krējums malti sarkanie pipari sāls eļļa

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo un sasmalcina.

2

Ingvera sakni nomizo un smalki sarīvē.

3

Papriku sagriež salmiņos.

4

Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus. Pievieno sagriezto papriku un ingveru, visu samaisa un viegli apcep.

5

Burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Ber katlā pie sīpoliem un paprikas, ielej nedaudz ūdeni, pievieno sāli un visu sautē zem vāciņa piecas minūtes.

6

Kad dārzeņi ir sautējušies 5 minūtes, pielej katlā buljonu un vāra apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti.

7

Noņem katlu no uguns, pielej zupai saldu krējumu un visu sablenderē vai izberž caur cietu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, liek katlu virs uguns un vēlreiz uzvāra - līdz pirmajiem burbuļiem.

Pasniedz ar zaļumiem un ķiploku grauzdiņiem. Labu apetīti!

Vienas porcijas enerģētiskā vērtība ir aptuveni 120 kcal, olbaltumvielas: 4g, tauki: 3g, ogļhidrāti: 12g.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!