burkānu zupa, biezzupa, zupas recepte, biezeņzupa, krēmzupa
Foto: iStock
4.0000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g burkāni
burkāni
1
1 ingvera sakne
ingvera sakne
1
1 sīpols
sīpols
0,5
0,5 paprika
paprika
2
2 kartupeli
kartupeli
750 ml
750 ml vistas vai dārzeņu buljons
vistas vai dārzeņu buljons
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
 
malti sarkanie pipari
malti sarkanie pipari
 
sāls
sāls
 
eļļa
eļļa
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sildoša un sātīga zupa vēsiem vakariem. Īpaši garda kopā ar ķiploku grauzdiņiem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus nomizo un sasmalcina.

    Ingvera sakni nomizo un smalki sarīvē.

    Papriku sagriež salmiņos.

    Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus. Pievieno sagriezto papriku un ingveru, visu samaisa un viegli apcep.

    Burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Ber katlā pie sīpoliem un paprikas, ielej nedaudz ūdeni, pievieno sāli un visu sautē zem vāciņa piecas minūtes.

    Kad dārzeņi ir sautējušies 5 minūtes, pielej katlā buljonu un vāra apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti.

    Noņem katlu no uguns, pielej zupai saldu krējumu un visu sablenderē vai izberž caur cietu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, liek katlu virs uguns un vēlreiz uzvāra - līdz pirmajiem burbuļiem.

    Pasniedz ar zaļumiem un ķiploku grauzdiņiem. Labu apetīti!

    Vienas porcijas enerģētiskā vērtība ir aptuveni 120 kcal, olbaltumvielas: 4g, tauki: 3g, ogļhidrāti: 12g.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form