Asā zirņu un lēcu zupa
Foto: Bonduelle
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Marokas virtuvei raksturīgas asas un intensīvas garšas. Šī tradicionālā zupa ar turku zirņiem dos siltumu, asās garšvielas stiprinās imunitāti. Šis ēdiens, kas apgādā organismu ar olbaltumvielu rezervēm, ir īpaši piemērots vēsiem vakariem.

Sīpolu sagriež gredzenos, čili piparu sasmalcina. Uz lielas uguns eļļā apcep piparus un sīpolus, līdz tie kļūst mīksti.

Katlā uzvāra 2 litrus ūdens, tad samazina liesmu, pievieno ceptos sīpolus un piparus un vāra 5 minūtes.

Tomātus sasmalcina blenderī, biezeni pievieno katla saturam. Pievieno nevārītus rīsus, lēcas un vēlreiz visu uzvāra. Pievieno turku zirņus un garšvielas (izņemot kinzu). Gatavo vēl 20 minūtes.

Ļoti smalki sagriež kinzu un pārkaisa ar to zupu īsi pirms pasniegšanas.

Padoms: lai rīsi paspētu izvārīties un zupā nepaliktu cieti, labāk izmantot ātrās pagatavošanas rīsus.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form