Skābu kāpostu zupa
Foto: DELFI
1.0000 3
20 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. palielas žāvētas vistas kājas
palielas žāvētas vistas kājas
2 kg
2 kg skābēti kāposti
skābēti kāposti
100 g
100 g tomātu pasta
tomātu pasta
2 saujas
2 saujas pērļu grūbas
pērļu grūbas
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari, cukurs
sāls, pipari, cukurs
  • Dārzeņu zupas
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad ziema beidzot sāk mēģināt rādīt savu ziemīgo dabu, laiks sildošākiem ēdieniem, bieziem sautējumiem vai kreftīgām zupām. "Mūsmājās janvāris saistās ar karstu un sātīgu skābo kāpostu zupu, ko vārām lielā grāpī – norādītie produktu daudzumi ir 7,5 litru katlam ar visnotaļ biezu zupu – nu tā, ka karote stāv!" stāsta "Delfi" interneta žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa, iesakot savu iecienīto zupas recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Par gaļu – klasika, protams, būtu izmantot kūpinātas cūkas ribiņas, bet, tā kā veikala apmeklējums nebija plānots, bet ledusskapī aizķērušās žāvētas vistu kājas, tad likām lietā tās," norāda Egita.

    Lej katlā ūdeni un liek vārīties kūpināto gaļu. Pievieno 5-6 smaržīgos piparus, tikpat graudu piparus, pāris lauru lapas. Vāra uz lēnas uguns tik ilgi, līdz gaļa sāk atdalīties no kauliem.

    Virumam pievieno noskalotas pērļu grūbas un vāra, līdz tās ir gandrīz gatavas. "Eksperimentālā kārtā izmantojām graudaugu maisījumu, kurā ir pērļu grūbas, linsēklas un kaltēti tomāti, – rezultāts bija ļoti labs!"

    Kamēr putraimi vārās, kāpostus sašķērē nedaudz smalkāk – lai vēlāk zupas ēšana būtu vienkāršāka.

    Sagatavotos kāpostus pievieno katla saturam. Pievieno tomātu pastu. Turpina vārīt. Ja šķiet, ka zupa par biezu, pievieno vēl ūdeni.

    Šajā mirklī sākas ideālās garšas meklējumi – pievieno sāli, cukuru. Ja vēlas asumu, var piešaut klāt adžiku.

    Gaļu nolupina no kauliem, sagriež smalkāk un pievieno zupai.

    Turpina uz lēnas uguns vārīt – līdz spēcīgais zupas aromāts virtuvē sapulcējis visu saimi.

    Vissmeķīgākā šī zupa ir nākamajā dienā. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form