Foto: DELFI
Kad ziema beidzot sāk mēģināt rādīt savu ziemīgo dabu, laiks sildošākiem ēdieniem, bieziem sautējumiem vai kreftīgām zupām. "Mūsmājās janvāris saistās ar karstu un sātīgu skābo kāpostu zupu, ko vārām lielā grāpī – norādītie produktu daudzumi ir 7,5 litru katlam ar visnotaļ biezu zupu – nu tā, ka karote stāv!" stāsta "Delfi" interneta žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa, iesakot savu iecienīto zupas recepti.

"Par gaļu – klasika, protams, būtu izmantot kūpinātas cūkas ribiņas, bet, tā kā veikala apmeklējums nebija plānots, bet ledusskapī aizķērušās žāvētas vistu kājas, tad likām lietā tās," norāda Egita.

105Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
2 gab.palielas žāvētas vistas kājas2 kgskābēti kāposti100 gtomātu pasta2 saujaspērļu grūbas pēc garšassāls, pipari, cukurs

Sagatavošana

1

Lej katlā ūdeni un liek vārīties kūpināto gaļu. Pievieno 5-6 smaržīgos piparus, tikpat graudu piparus, pāris lauru lapas. Vāra uz lēnas uguns tik ilgi, līdz gaļa sāk atdalīties no kauliem.

2

Virumam pievieno noskalotas pērļu grūbas un vāra, līdz tās ir gandrīz gatavas. "Eksperimentālā kārtā izmantojām graudaugu maisījumu, kurā ir pērļu grūbas, linsēklas un kaltēti tomāti, – rezultāts bija ļoti labs!"

3

Kamēr putraimi vārās, kāpostus sašķērē nedaudz smalkāk – lai vēlāk zupas ēšana būtu vienkāršāka.

4

Sagatavotos kāpostus pievieno katla saturam. Pievieno tomātu pastu. Turpina vārīt. Ja šķiet, ka zupa par biezu, pievieno vēl ūdeni.

5

Šajā mirklī sākas ideālās garšas meklējumi – pievieno sāli, cukuru. Ja vēlas asumu, var piešaut klāt adžiku.

6

Gaļu nolupina no kauliem, sagriež smalkāk un pievieno zupai.

7

Turpina uz lēnas uguns vārīt – līdz spēcīgais zupas aromāts virtuvē sapulcējis visu saimi.

Vissmeķīgākā šī zupa ir nākamajā dienā. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!