
Loading...
Sastāvdaļas
880 g
880 g kāposti
kāposti 200 g
200 g burkāni
burkāni300 g
300 g zaļie zirnīši
zaļie zirnīši200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums4 gab.
4 gab. olas
olas60 g
60 g siers
siers60 g
60 g sviests
sviests pēc garšas
pēc garšas muskatrieksts
muskatrieksts pēc garšas
pēc garšas sāls
sālsValmieras novads bagāts ar ēdieniem, kuru nosaukumi saistās ar novada dabas skaistumu un bagātībām. Grūti gan iedomāties, kādēļ šis veģetārais sacepums nosaukts tieši Gaujas vārdā. Taču recepte izklausās garšīga un sildoša, vai ne?
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Kāpostu sagriež lielos gabalos, izgriež ārā kacena daļu. Vāra, kamēr mīksts, tad sagriež kubiņos.
Izvāra burkānus, sagriež kubiņos.
Uzmanīgi samaisa burkānus un kāpostus, pieliek zaļos zirnīšus.
Dārzeņu masā ielej saldo krējumu, iecilā saputotas olas, pievieno sāli, muskatriekstus.
Cep atsevišķos trauciņos vai lielākā cepamtraukā apmēram 20 min, kamēr masa sāk sarecēt.
Izņem no cepeškrāsns, uzliek sviest pikucīšus, pārkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl kādas 5 minūtes.
Pasniedz karstu.
Lai labi garšo!
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.