Foto: DELFI
"Man gribējās vienkāršu, bet gardu sautējumu pusdienām," saka receptes autors Jānis. Viņš "Tasty.lv" lasītājiem piedāvā klasiskā cūkgaļas sautējuma variāciju ar "garam masala" garšvielām un turku zirņiem.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 gab.sīpoli6 gab.kartupeļi4 gab.burkāni500 gcūkgaļas fileja (stroganovam/gulašam)1 bundža konservēti tomāti gabaliņos1 bundža konservēti turku zirņi2 ĒKeļļa1 ĒKsviests pēc garšassāls2 gab.lauru lapas2 TKgaram masala

Sagatavošana

1

Katlā uzkarsē sviestu un eļļu. Sīpolus smalki sakapā, dārzeņus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

2

Ber katlā sīpolus, apber ar sāli un pipariem, un cep, līdz kļūst caurspīdīgi.

3

Tad katlā liek gaļas gabaliņus, pārber ar "garam masala" un apcep, līdz tie apbrūnējuši, aptuveni 5 minūtes.

4

Nākamos katlā ber ripiņās sagrieztus burkānus, nedaudz apcep.

5

Tad pieber kubiņos sagrieztus kartupeļus, lauru lapas un visu pārlej ar nelielu daudzumu verdoša ūdens – tā, lai gandrīz nosegtu katlā esošās sastāvdaļas. Visam ļauj sutināties 10–15 minūtes.

6

Kad sautējums jau iegūst vēlamo konsistenci, tam pievieno konservētos tomātus, apmaisa un ļauj pāris minūtes pasutināties. Beigās pievieno nokāstus auna jeb turku zirņus, sautējumu pakarsē vēl pāris minūtes, un viss – gatavs!

Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!