Foto: Shutterstock
'Siļķe kažokā' ir iecienīti svētku galda salāti. Greznam galda klājumam salātus sakārto sarkana vainaga veidā, rotājot ar granātāboliem.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgkartupeļi4 bietes8 olas500 mlmarinētu vai sālītu gurķu burciņa500 gsiļķes fileja2 granātāboli500 mlskābs krējums300 mlmajonēze2 āboli

Sagatavošana

1

Izvāra kartupeļus un bietes. Dārzeņus sakapā vai sarīvē. Izvāra cietas olas un sarīvē. Smalki sagriež marinētus gurķus. Mazos gabaliņos sagriež siļķu filejas. Iztīra granātābolam sēkliņas.

2

Bļodiņā sajauc mērci - skābo krējumu ar majonēzi.

3

Kārto salātus lielā kēksa formā (vēlams silikona). Pašā apakšā blīvi liek granātābolu sēkliņas ar mazu valnīti uz augšu. Apslacina viegli granātābolus ar mērci un pārkaisa ar pusi no rīvētām olām, ar karotes apakšu piespiež, aplaista ar mērci. Ja nepieciešams būvē uz augšu mazu valnīti ar granātābolu sēkliņām.

4

Nomizo un sarīvē ābolus, liek pa virsu olām, aplaista ar mērci, būvē uz augšu granātābolu valnīti. Pa virsu āboliem liek pusi rīvētas bietes, aplaista ar mērci. Būvē uz augšu granātābolu valnīti.

5

Pa virsu bietēm liek kartupeļus, aplaista ar mērci. Pēc tam liek marinētos gurķīšus, aplaista ar mērci, liek siļķu gabaliņus, aplaista ar mērci. Pa virsu liek otru pusi ar olām, aplaista ar mērci, liek otru pusi ar bietēm, aplaista ar mērci. Ik pa laikam būvē uz augšu granātābolu valnīti.

6

Nosedz formu ar lielu šķīvi vai pārtikas plēvi, un ļauj salātiem ledusskapī vismaz kādu stundu pastāvēt un atpūsties.

7

Pēc tam, izmantojot lielu šķīvi, apgāž formu apkārt un ļauj salātiem izslīdēt no formas. Grezno ar zaļumiem, vārītu olu. Ja nepieciešams, pielabo granātābolu kārtiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!