Siļķu rolmopši biešu marinādē ar putotu biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Foto: J.Roze
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1200 g
1200 g kartupeļi
kartupeļi
300 g
300 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
100 ml
100 ml Saldais krējums
Saldais krējums
8 gab.
8 gab. marinēti siļķu rolmopši
marinēti siļķu rolmopši
2 gab.
2 gab. vārītas bietes, nelielas
vārītas bietes, nelielas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
sauja
sauja zaļumi
zaļumi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
200 ml
200 ml piens
piens
50 g
50 g Sviests
Sviests
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to nedaudz neparastā izpildījumā. Biezpiens ar putukrējumu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Garšo ne mazāk lieliski un piešķir maltītei nedaudz jautrības.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus nomizo u sagriež ripās, pusi biešu sarīvē, pārējās sagriež gabaliņos un visu pievieno rolmopšiem. Samaisa un ļauj ievilkties vismaz 30 minūtes.

    Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, pārlej ar ūdeni un novāra. Tad nolej ūdeni, pievieno atsevišķā katliņā uzkarsētu piena-sviesta maisījumu, sāli un apmaisa, līdz izveidojas krēmīga mērcīte. Nogriež uguni un pārkaisa ar zaļumiem.

    Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.

    Biezpienam pievieno sāli, cukuru, putukrējumu, citrona sulu, zaļumus un uzmanīgi iecilā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form