Siļķu rolmopši biešu marinādē ar putotu biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Foto: J.Roze
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to nedaudz neparastā izpildījumā. Biezpiens ar putukrējumu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Garšo ne mazāk lieliski un piešķir maltītei nedaudz jautrības.

Sīpolus nomizo u sagriež ripās, pusi biešu sarīvē, pārējās sagriež gabaliņos un visu pievieno rolmopšiem. Samaisa un ļauj ievilkties vismaz 30 minūtes.

Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, pārlej ar ūdeni un novāra. Tad nolej ūdeni, pievieno atsevišķā katliņā uzkarsētu piena-sviesta maisījumu, sāli un apmaisa, līdz izveidojas krēmīga mērcīte. Nogriež uguni un pārkaisa ar zaļumiem.

Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.

Biezpienam pievieno sāli, cukuru, putukrējumu, citrona sulu, zaļumus un uzmanīgi iecilā.

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form