Siļķu rullīši ar bietēs marinētiem sīpoliem, biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Foto: DELFI
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir īstena latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to pagatavot neierastā izpildījumā. Biezpiens ar jogurtu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Šāda krāsaina un koša klasikas interpretācija iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus, un padarīs īpašu pat visikdienišķāko maltīti.

Kartupeļus nomizo, katru sagriež astoņos gabalos, pārlej ar ūdeni, liek vārīties. Pa to laiku nomizo sīpolus, sagriež plānās ripiņās. Bietes sagriež daivās. Bļodā liek siļķes filejas, virs tās sīpolu ripas, tad bietes, pievieno 1,5 TK cukura, sāli, pārlej ar etiķi.

Siļķu rullīši ar bietēs marinētiem sīpoliem, biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Foto: DELFI

Biezpienam pievieno jogurtu, šķipsnu sāls, atlikušo 1/2 TK cukura, citrona sulu un samaisa.

Siļķu rullīši ar bietēs marinētiem sīpoliem, biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Foto: DELFI

Kartupeļus nokāš, atstājot 1/2 glāzi šķidruma, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, pienu, šķipsnu sāls un ar koka karoti vai lāpstiņu apmaisa, līdz kartupeļi nedaudz pašķīst un izveidojas krēmīga mērce.

Šķīvī liek kartupeļus, blakus tiem sīpolus un bietes, kam notecināta liekā marināde, rullītī satītu, ar koka irbulīti vai zobu bakstāmo nostiprinātu siļķes fileju un biezpienu. Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Siļķu rullīši ar bietēs marinētiem sīpoliem, biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Foto: DELFI

Comment Form