Foto: Shutterstock
Siltā krējuma mērce un dažādi varianti, kā to papildināt.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ūdens vai piens dārzeņu novārījums vai gaļas buljons skābs krējums sviests milti sāls garšvielas

Sagatavošana

1

Miltus sviestā izkarsē, pielej ūdeni, buljonu vai dārzeņu novārījumu, izmaisa un lēni vāra 10—15 minūtes. Tad pievieno krējumu, sāli, piparus un vēl vāra 10 minūtes.

Skāba krējuma mērcei vēl var pievienot: ceptus sīpolus (ripiņās sagrieztus sīpolus sviestā apcep un pievieno gatavai mērcei); aso tomātu mērci; apceptus dārzeņus (sīpolus, burkānus, pētersīļus un selerijas sagriež salmiņos, sviestā vai margarīnā apcep, liek mērcē un vāra 10—15 minūtes); mārrutkus (mārrutku saknes sarīvē, pielej nedaudz ūdens, etiķi, cukuru, izkarsē, pieliek mērcei un vēl vāra 5 minūtes); zaļumus (sasmalcinātus diļļu, pētersīļu u.c. zaļumus pieliek gatavai mērcei).

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!