
Siltā krējuma mērce un dažādi varianti, kā to papildināt.
Miltus sviestā izkarsē, pielej ūdeni, buljonu vai dārzeņu novārījumu, izmaisa un lēni vāra 10—15 minūtes. Tad pievieno krējumu, sāli, piparus un vēl vāra 10 minūtes.
:!recepte::
Skāba krējuma mērcei vēl var pievienot: ceptus sīpolus (ripiņās sagrieztus sīpolus sviestā apcep un pievieno gatavai mērcei); aso tomātu mērci; apceptus dārzeņus (sīpolus, burkānus, pētersīļus un selerijas sagriež salmiņos, sviestā vai margarīnā apcep, liek mērcē un vāra 10—15 minūtes); mārrutkus (mārrutku saknes sarīvē, pielej nedaudz ūdens, etiķi, cukuru, izkarsē, pieliek mērcei un vēl vāra 5 minūtes); zaļumus (sasmalcinātus diļļu, pētersīļu u.c. zaļumus pieliek gatavai mērcei).
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva