Griķu putra ar kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 ml
250 ml griķi
griķi
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
konservēta kukurūza
konservēta kukurūza
 
zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
sauja
sauja melnās olīvas
melnās olīvas
 
zaļumi, piemēram, lociņi un dilles
zaļumi, piemēram, lociņi un dilles
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Citi ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Karstie salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sildoša un ārkārtīgi vienkārša maltīte pusdienām vai vakariņām – silti griķi ar kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Maltīti pasniedz bļodiņās un garnē ar melnajām olīvām un lociņiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Novāra griķus – katliņā ieber griķus, pārlej ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un ļauj ūdenim sākt vārīties.

    Kad ūdens burbuļo, liesmu samazina un vāra griķus aptuveni 10 minūtes.

    Pēc tam plīti izslēdz, katlam uzliek vāku, apsedz ar virtuves dvieli un ļauj griķiem uzbriest.

    Tikmēr pannā uzsilda eļļu. Pieber kukurūzu un zaļos zirnīšus un uz lēnas uguns uzsilda, nedaudz apmaisot, lai kukurūza un zirņi būtu silti.

    Kad griķi uzbrieduši, iemaisa tajos kukurūzu un zirnīšus. Pasniedz bļodiņās, pa virsu uzkaisot ripiņās sagrieztas olīvas un sasmalcinātus lociņus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form