Griķu putra ar kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sildoša un ārkārtīgi vienkārša maltīte pusdienām vai vakariņām – silti griķi ar kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Maltīti pasniedz bļodiņās un garnē ar melnajām olīvām un lociņiem.

Novāra griķus – katliņā ieber griķus, pārlej ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un ļauj ūdenim sākt vārīties.

Kad ūdens burbuļo, liesmu samazina un vāra griķus aptuveni 10 minūtes.

Pēc tam plīti izslēdz, katlam uzliek vāku, apsedz ar virtuves dvieli un ļauj griķiem uzbriest.

Tikmēr pannā uzsilda eļļu. Pieber kukurūzu un zaļos zirnīšus un uz lēnas uguns uzsilda, nedaudz apmaisot, lai kukurūza un zirņi būtu silti.

Kad griķi uzbrieduši, iemaisa tajos kukurūzu un zirnīšus. Pasniedz bļodiņās, pa virsu uzkaisot ripiņās sagrieztas olīvas un sasmalcinātus lociņus.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form