Siltie grūbu salāti ar sēnēm
Foto: 'Maxima' publicitātes foto
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 kg
0.5 kg grūbas (Ilze izmantoja 'Optima Līnija' putraimus)
grūbas (Ilze izmantoja 'Optima Līnija' putraimus)
2 l
2 l ūdens
ūdens
1 gab.
1 gab. puravs
puravs
300 g
300 g sēnes
sēnes
3 gab.
3 gab. lieli burkāni
lieli burkāni
50 g
50 g sviests
sviests
 
eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari, ķiploks
sāls, pipari, ķiploks
  • Ikdienas maltītei
  • Karstie salāti
  • Putras un biezputras
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kas gan būtu valsts svētki bez ģimenes kopā būšanas un svinīgas maltītes! Šogad ne vienam vien prātā ir jautājums – kā pagatavot gardu svētku maltīti nepārmaksājot? Sagaidot Latvijas 104. dzimšanas dienu, latviešu virtuves pazinēja, saimniece Ilze Briede iesaka receptes ideju ģimenei, kas ļaus sagatavot svinīgu maltīti nepārmaksājot. Maltīte astoņām personām izmaksās zem sešiem eiro, neskaitot elektrības vai gāzes cenu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grūbas ir latviešiem jau izsenis pazīstams graudaugs, ko var izmantot kā pamata sastāvdaļu dažādiem jau ierastiem ēdieniem, piemēram, aizstājot griķus, kartupeļus vai citas piedevas. Tāpat grūbas plaši tiek izmantotas gan dažādu zupu, sautējumu, putru un arī salātu pagatavošanā. Tās ir veselīgas ar savu sastāvu, nodrošinot organismam nepieciešamās fluora, selēna un lizīna rezerves, kas stiprina imūnsistēmu.

    Grūbas uz sausas pannas apgrauzdē, līdz tās kļūst zeltainas un iegūst grauzdētiem riekstiem līdzīgu aromātu.

    Apgrauzdētās grūbas liek traukā ar biezu pamatni, kas piemērots ēdiena sutināšanai, un uzlej karstu ūdeni.

    Grūbas sutina aptuveni 2 stundas uz lēnas uguns vai cepeškrāsnī, kamēr gatavas.

    Atsevišķi uz pannas sviestā apcep burkānus, pievieno puravu un sēnes. Ja nepieciešams, pievieno eļļu cepšanas laikā.

    Kad grūbas gatavas, pievieno sāli, piparus, sakapātus ķiplokus (var pievienot arī nedaudz kariju), kā arī pievieno apceptos puravus, sēnes un burkānus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.