
Jauno kartupeļu saldenais svaigums, rukolas rūgtums, tomātu skābenums un mocarellas maigums, ko apvieno aromātiskais pesto. Pagatavosi vienreiz, gatavosi vēl un vēl – un nesaki, ka mēs nebrīdinājām!
Kartupeļus nomazgā, nosusina un sagriež daiviņās. Pārlej ar eļļu un pārkaisa ar sāli un garšvielām pēc izvēles – Vidusjūras garšaugu maisījums būs izcili piemērots! Visu samaisa, lai garšv
Liek kartupeļus cepties – cepeškrāsnī vai karstā gaisa katlā ("Air fryer").
Tikmēr sagatavo pārējās salātu sastāvdaļas – lielā traukā ber rukolu, pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, mocarellas sieru (mazās mocarellas bumbiņas, protams, izskatās ļoti dekoratīvi, bet tikpat labi garšos arī kumosa izmēros sagrieztas lielās mocarellas bumbas).
Kad kartupeļi izcepušies, tos pievieno salātu traukā, pārlej ar pesto, samaisa un pasniedz.
Lai labi garšo!