Siltie kvinojas salāti ar sparģeļiem
Foto: Shutterstock
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze termiski neapstrādāta kvinoja
termiski neapstrādāta kvinoja
1/2 ĒK
1/2 ĒK laba olīveļļa
laba olīveļļa
1
1 sagriezts puravs
sagriezts puravs
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 sparģeļu bunte
sparģeļu bunte
1 TK
1 TK zemenes (pēc vēlēšanās)
zemenes (pēc vēlēšanās)
3/4 tases
3/4 tases svaigi vai saldēti zirņi (vai pākšu pupiņas)
svaigi vai saldēti zirņi (vai pākšu pupiņas)
1 tase
1 tase svaigi, smalcināti pētersīļi
svaigi, smalcināti pētersīļi
2-3 ĒK
2-3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
3 ĒK
3 ĒK svaigi spiesta citrona sula
svaigi spiesta citrona sula
1/2 ĒK
1/2 ĒK kļavu sīrups vai cits saldinātājs
kļavu sīrups vai cits saldinātājs
1 šķipsna
1 šķipsna smalkā jūras sāls
smalkā jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas daudz piparu
daudz piparu
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Karstie salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Saulainais pavasaris ir īstais brīdis, lai ēdienkarti papildinātu ar veselīgiem produktiem, piemēram, uzsāktu dzert zaļos kokteiļus, pagatavotu ko gardu no kvinojas putraimiem vai ierastajiem ikdienas ēdieniem pievienot kādu eksotiskāku superpārtikas produktu, uzskata restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis, iesakot silto kvinojas salātu recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šefpavārs atgādina, ka superpārtikas (superfoods) ideja ir pievērst cilvēku uzmanību mazāk pazīstamiem, taču ar vērtīgām vielām bagātiem un garšīgiem produktiem. Mums varētu būt interesanta, piemēram, Andu kalnos augošā kvinoja, kas satur teju divreiz vairāk šķiedrvielu nekā citi putraimi un graudi, daudz vitamīnu un minerālvielu, ieskaitot dzelzi, varu, cinku un lizīnu. Kvinoja arī samazina holesterīna un cukura līmeni asinīs. No šiem putraimiem var gatavot putru, papildinot to ar augļiem, to var izmantot arī zupu vai salātu pagatavošanā.

    Pagatavošana:

    Kvinoju noskalo, pievieno pusotru tasi dārzeņu buljona vai ūdens un vāra apmēram 15 – 17 minūtes, vai arī tik ilgi, līdz izvārījies viss ūdens.

    Pēc tam ļauj kvinojai apmēram piecas minūtes nostāvēties.

    Apmēram piecas minūtes uz vidējas uguns eļļā apcep puravus un ķiplokus, tos dāsni apkaisa ar sāli un pipariem.

    Pievieno sparģeļus un apcep apmēram 5 – 10 minūtes vai arī līdz brīdim, kamēr sparģeļi ir mīksti.

    Samaisa ar zemenēm, zirņiem (vai pākšu pupiņām) un pētersīļiem. Karsē dažas minūtes, pēc tam samaisa ar olīveļļu, citrona sulu, sīrupu un jūras sāli.

    Samaisa ar kvinoju, aizdara ar sāli un pipariem. Var pārkaisīt ar riekstiem vai sēkliņām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form