Tuvojoties aukstajai sezonai, aizvien biežāk vēlamies sātīgāku ēdienu. Tomēr pēc ēšanas negribam piedzīvot smaguma sajūtu vai kļūt miegaini. 
Šie siltie salāti ir sātīgi un satur ļoti daudz olbaltumvielu, ko nodrošina receptē esošās lēcas. Pateicoties tām, pat no neliela ēdiena daudzuma iespējams iegūt sāta sajūtu un pēc tam ilgi nejust izsalkumu. Ingvers ēdienam piešķir pikantumu. Šie salāti būs lieliski piemēroti ātrām uzkodām.
20Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 bundža tvaicētas lēcas 'Bonduelle'4 meksikāņu tortiljas2 cukīni15 ķirštomāti1 saldā paprika100 gingvera sakne1 sarkanais sīpols3 ķiploka daiviņas3 kinzas zariņi3 ĒKtumšais balzametiķis3 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Sagatavo dārzeņus: cukīni griež šķērsām uz pusēm un tad šķēlītēs, ķiršu tomātus - uz pusēm, saldo papriku - nelielos kubiņos. Sīpolus sasmalcina, ķiplokus saspiež ar naža plakano pusi, ingveru sarīvē uz rupjās rīves.

2

Sakarsē pannu un olīveļļā apcep ingveru, ķiplokus un sīpolus (aptuveni 1 minūti). Pievieno saldo papriku, pēc 3-4 minūtēm - cukīni, vēl pēc dažām minūtēm - tomātus. Pievieno sāli, piparus, balzamiko un visu samaisa.

3

Pievieno lēcas, apmaisa un karsē ēdienu vēl 1-2 minūtes.

4

Sasmalcina kinzu un pievieno salātiem.

5

Tortilju uzsilda sausā pannā, pēc tam sagriež 4 daļās, katram gabalam ar koka irbulīšiem (šim nolūkam lieti noder zobu bakstāmie kociņi) sastiprina 2 stūrīšus un izveidotajās kabatiņās kārto salātus.

Padoms: Visvienkāršākais veids, kā var nomizot ingveru, ir noskrāpēt mizu ar karoti. Mizošanas process neaizņems daudz laika, jo ingvera miza ir diezgan plāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!