Karstie lēcu salāti ar ingveru
Foto: Bonduelle
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 bundža tvaicētas lēcas 'Bonduelle'
bundža tvaicētas lēcas 'Bonduelle'
4
4 meksikāņu tortiljas
meksikāņu tortiljas
2
2 cukīni
cukīni
15
15 ķirštomāti
ķirštomāti
1
1 saldā paprika
saldā paprika
100 g
100 g ingvera sakne
ingvera sakne
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3
3 kinzas zariņi
kinzas zariņi
3 ĒK
3 ĒK tumšais balzametiķis
tumšais balzametiķis
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Dažādi salāti
  • Karstie salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tuvojoties aukstajai sezonai, aizvien biežāk vēlamies sātīgāku ēdienu. Tomēr pēc ēšanas negribam piedzīvot smaguma sajūtu vai kļūt miegaini. 
Šie siltie salāti ir sātīgi un satur ļoti daudz olbaltumvielu, ko nodrošina receptē esošās lēcas. Pateicoties tām, pat no neliela ēdiena daudzuma iespējams iegūt sāta sajūtu un pēc tam ilgi nejust izsalkumu. Ingvers ēdienam piešķir pikantumu. Šie salāti būs lieliski piemēroti ātrām uzkodām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo dārzeņus: cukīni griež šķērsām uz pusēm un tad šķēlītēs, ķiršu tomātus - uz pusēm, saldo papriku - nelielos kubiņos. Sīpolus sasmalcina, ķiplokus saspiež ar naža plakano pusi, ingveru sarīvē uz rupjās rīves.

    Sakarsē pannu un olīveļļā apcep ingveru, ķiplokus un sīpolus (aptuveni 1 minūti). Pievieno saldo papriku, pēc 3-4 minūtēm - cukīni, vēl pēc dažām minūtēm - tomātus. Pievieno sāli, piparus, balzamiko un visu samaisa.

    Pievieno lēcas, apmaisa un karsē ēdienu vēl 1-2 minūtes.

    Sasmalcina kinzu un pievieno salātiem.

    Tortilju uzsilda sausā pannā, pēc tam sagriež 4 daļās, katram gabalam ar koka irbulīšiem (šim nolūkam lieti noder zobu bakstāmie kociņi) sastiprina 2 stūrīšus un izveidotajās kabatiņās kārto salātus.

    Padoms: Visvienkāršākais veids, kā var nomizot ingveru, ir noskrāpēt mizu ar karoti. Mizošanas process neaizņems daudz laika, jo ingvera miza ir diezgan plāna.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form