
Šie siltie salāti ar kūpinātu zivi un vārītām olām lieti noderēs mierīgām brokastīm, kad vēlies pagatavot ko citu, ne ierastās pankūkas vai omleti. Zivi izvēlies stingrāku - mēs izmantojām kūpinātu pikšu, bet derēs arī, piemēram, sviesta zivs vai paltuss.
Rīsus uzvāra.
Dziļā pannā lej pienu un ūdeni, pievieno zivi. Pannas saturu uzvāra, kad parādās pirmie burbuļi, izslēdz plīti un atstāj zivi pannā uz 15 minūtēm.
Kad šis laiks pagājis, uzmanīgi izceļ zivi, sadala nelielos gabaliņos, noņemot ādu un izlasot asakas, ja tādas ir.
Pannā izkausē sviestu, pievieno rīsus, zivi, šķēlēs sagrieztas olas un pētersīļus. Uzmanīgi maisot, visu izkarsē.
Pievieno pēc garšas sāli un piparus un pasniedz.
Lai labi garšo!