Siltie salāti ar vistu, grauzdētiem turku zirņiem un citiem labumiem
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
lapu salāti
lapu salāti
500 g
500 g vistas fileja vai atkauloti šķiņķīši
vistas fileja vai atkauloti šķiņķīši
1 gab.
1 gab. konservētu turku zirņu kārba
konservētu turku zirņu kārba
1 gab.
1 gab. avokado
avokado
2 gab.
2 gab. vidēja izmēra sarkanie sīpoli
vidēja izmēra sarkanie sīpoli
pēc garšas
pēc garšas zaļumi (dilles, rukola, lociņi u.c.)
zaļumi (dilles, rukola, lociņi u.c.)
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
 
Olīveļļa
Olīveļļa
 
etiķis
etiķis
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Karstie salāti
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Siltie salāti, kas labi iederas vasaras sezonā, kad karstā laika dēļ apetīte nav tik liela, lai gatavotu ēdienu, kas pēcāk spiež punci. Salātus, protams, var gatavot jebkurā gadalaikā, īpaši labi tie garšos, kad, piemēram, iepriekšējā dienā par daudz apēsts pie kāda svētku galda un negribas neko "smagu". Turklāt šo salātu pagatavošana aizņem vien aptuveni pusstundu laika. Šņik, šņak un gatavs! Tos gan ieteicams ēst uzreiz pēc pagatavošanas un bļodu iztīrīt tukšu, jo pēcāk salāti vairs nebūs tik gardi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Palūko, vai esi sarūpējis visas nepieciešamās sastāvdaļas. Sāc ar sarkano sīpolu iemarinēšanu. Sagriez tos ripiņās, ieliec dziļākā bļodiņā un aplej ar etiķi. Kamēr gatavosi likšanai bļodā visu pārējo, sīpoliņi smuki marinēsies.

    Nākamais solis ir gaļa. Te nu kas labāk garšo – fileja vai šķiņķīši. Sagriez strēmelītēs, liec uzkarsētā un ietaukotā pannā, pārkaisi ar sāli un pipariem, un cep. Kamēr gaļa savā nodabā cepas, paņem lielu bļodu un tajā jau vari saplūkāt vai sagriezt zaļumus. To izvēle ir tavās rokās, bet ieteikums ir noteikti izmantot salātlapas, papildus var pielikt, kas pieejams vai kas vairāk garšo, – rukolu, dilles, spinātus. Nomizo un sagriez kubiņos avokado. Arī tos saber bļodā. Ja nav avokado jeb ir taču nomizojot saproti, ka tas tomēr vēl nav gatavs vai otrādi – pārgatavojies, vari salātos izmantot ķiršu tomātiņus, pārgriežot tos uz pusēm.

    Kad gaļa jau izskatās, ka drīzumā varētu būt gatava, uz otras pannas liec turku zirņus. Ietauko to ar pavisam nelielu olīveļļas daudzumu. Es izmantoju veikalā kārbās iepildītos zirņus, kurus nokāš un noskalo aukstā ūdenī, pirms došanās uz pannas. Zirņus apcep, līdz to sāniņi iegūst nedaudz brūnganu nokrāsu. Tikmēr arī gaļa būs gatava.

    Un faktiski tūliņ arī gatavošanas process nonāks finiša taisnē. Marinētos sīpolus, zirņus un gaļu pieber visam pārējam salātu bļodā. Pārkaisi ar sāli un nedaudz pipariem un mērcītei izmanto, kas pašam garšo. Es “uz aci”, ik pa laikam pagaršojot, piešauju nedaudz olīveļļas, balzamiko etiķi un no citrona izspiestu sulu. Visu samaisa un ceļ lielo bļodu galdā. Bet salātiem var izmantot arī jau gatavās salātu mērces, iztikt bez eļļas vai citrona sulas. Viss pašu gaumē. Tikai atceries, ka salātos jau būs marinēti sīpoli, – lai asumiņa nav par daudz. Blakus bļodai noliec šķīvīti ar sagrieztām citrona šķēlēm, – ja nu kādam ēdājam prasās uzspiest salātiem vēl kādu pili skābenās suliņas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.