Foto: Shutterstock
Suši ar gurķiem, burkāniem un austersēnēm.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

180 grīsi1 gab.ola2 ĒKrīsu vai baltvīna etiķis1 ĒKcukurs0.5 ĒKsāls2 gab.burkāni1 gab.gurķis250 gaustersēnes jūraszāļu plāksnītes300 ggarneles (izlobītas)

Sagatavošana

1

Pirms vārīšanas rīsus kārtīgi noskalo aukstā ūdenī. Tad vāra ūdenī, kam pievienota šķipsniņa sāls, līdz rīsi gatavi.

2

Sakuļ olu un nepārtraukti maisot, iejauc rīsos. Visu atstāj 10 minūtes atdzist. Nelielā traukā uzvāra 2 ēdamkarotes ūdens, etiķi ar cukuru un sāli, visu pievieno rīsiem.

3

Notīra burkānus un nomizo gurķi. Abus sagriež tievos, garos salmiņos.

4

Sēnes sagriež nelielos gabaliņos un apcep uz nelielas uguns.

5

Cepeškrāsnī sasilda jūras zāļu plāksnes un uz plāksnes vienas puses liek plānu kārtiņu rīsu maisījuma un virsū sēnes, garneles un dārzeņus. Veido stingru rullīti. Pirms pasniegšanas sagriež pabiezās šķēlēs.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!