
Karstie vistas salāti kā restorānā – ekstra, ko iespējams pagatavot pašam. Veselīgi, garšīgi, skaisti, sātīgi – ko vēl vairāk var vēlēties? Salātus pagatavojusi un recepti iesaka Ieva Berga.
Vistas fileju sagriež strēmelēs, aplej ar terijaki mērci un istabas temperatūrā marinē stundu, pa laikam apmaisot.
Lēzenā bļodā ieber rīvmaizi, samaisa to ar garšvielām. Filejas strēmeles apviļā rīvmaizē tā, lai no visām pusēm tās būtu ar panējumu.
Cep karstā eļļā, apmēram 4 minūtes no katras puses, līdz apbrūninās.
Kārto šķīvī salātus, tomātu, avokado. Apslaka ar mērcēm un citronu sulu. Uz salātiem liek filejas gabaliņus. Ja vēlas, pāri visam saliek majonēzes piciņas.
Lai labi garšo!