Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sviestā apceptas visu akniņas ar kraukšķīgu šķiņķi, siltām vīnogām un šampinjoniem. Īsta delikatese bagātīgam vakariņu galdam vai svētku mielastam.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gvistu aknas pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari4 šķēlesParmas šķiņķis60 gsviests100 gbrūnie šampinjoni6 ĒKsarkanvīns150 gzaļās vīnogas (bez sēkliņām)4 šķēlesbaltmaize (apgrauzdēta) kressalāti

Sagatavošana

1

Vistu akniņas sagriež vienādos gabaliņos un apkaisa ar sāli un pipariem.

2

Uzkarsē pannu. Tajā saber ar rokām saplucinātus Parmas šķiņķa gabaliņus un apcep, līdz šķiņķis ir zeltains un kraukšķīgs. Šķiņķi izņem no pannas un atliek vēlākam.

3

Pusi no nepieciešamā sviesta izkausē pannā. Pievieno vistas aknu gabaliņus un apcep 3–5 minūtes no katras gabaliņa puses – aknām vidū jābūt viegli sārtām. Kad aknas gatavas, izņem no pannas un tur siltumā, lai neatdzistu.

4

Pannā izkausē atlikušo sviestu. Pievieno sagrieztas sēnes un apcep apmēram 5 minūtes. pēc tam pievieno vīnu un pāris minūtes karsē, lai šķidrums reducētos.

5

Tad pannā liek atpakaļ aknas, pievieno arī uz pusēm sagrieztas vīnogas un ļauj tām uzsilt.

6

Kad viss gatavs, pasniedz aknas ar vīnogām, kārtojot uz baltmaizes grauzdiņa.

7

Pārkaisa ar apceptajiem šķiņķa gabaliņiem un kressalātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!