Foto: Shutterstock
Ziedkāpostu salāti ar olu un vīna etiķa - olīveļļas mērci.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 kgpuķkāposti2 gab.vārītas olas0.5 gab.citrona sula3 ĒKvīna etiķis6 ĒKolīveļļa1 ĒKsasmalcināti pētersīļi sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Uzvāra četrus litrus ūdens, pievieno sāli un citrona sulu, liek attīrītas ziedkāpostu rozetes un vāra 7-10 minūtes. Ūdeni nolej, kāpostus atstāj katliņā zem vāka, lai neatdziest.

2

Olas noloba un sasmalcina.

3

Mērcei - vīna etiķi sajauc ar olīveļļu, pievieno piparus.

4

Ziedkāpostus pārliek salātu traukā, pārkaisa ar sasmalcinātām olām, pārlej ar mērci. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

Iesūtīja: Lilita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!