Siltie puķkāpostu un pākšu pupiņu salāti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 2
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 ziedkāposts
ziedkāposts
1 TK
1 TK kumina sēklas
kumina sēklas
šķipsna
šķipsna čili pulveris
čili pulveris
200 g
200 g ķirštomāti
ķirštomāti
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 citrons (sula un miziņa)
citrons (sula un miziņa)
150 g
150 g zaļo pupiņu pākstis
zaļo pupiņu pākstis
500 g
500 g ātri vārāmais graudaugu maisījums (kvinoja, lēcas, kuskuss)
ātri vārāmais graudaugu maisījums (kvinoja, lēcas, kuskuss)
2 TK
2 TK sojas mērce
sojas mērce
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Karstie salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad šķiet, ka salātu pasaule vairs nespēj pārsteigt, uzrodas šī recepte – silti, veselīgi un ļoti garšīgi! Pagatavo graudaugu produktus pēc savas gaumes un pievieno tiem krāsnī apceptus puķkāpostus. Lai ielaistu pavasari šķīvī, maltītei pievieno citrona sulu spirgtumam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Ziedkāpostu sadala gabaliņos un apviļā tos garšvielās un ēdamkarotē eļļas. Pievieno arī citrona miziņu un tomātus. Pēc tam dārzeņu gabaliņus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīra sloksni. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz tie mīksti un apbrūnējuši.

    Kamēr dārzeņi gatavojas, pupiņu pākstis noblanšē verdošā ūdenī 3-4 minūtes. Kad tas izdarīts, pākstis noskalo zem auksta ūdens strūklas.

    Graudaugu maisījumu pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma.

    Sagatavo lielu salātu bļodu – tajā saber novārītos graudaugu produktus, pievieno pupiņu pākstis, ziedkāposta gabaliņus un tomātus, eļļu, sojas mērci un citronu sulu.

    Salātus apmaisa un pasniedz, kamēr vēl silti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form