Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšvielām bagāti un pavisam vienkārši pagatavojami uzkodu plācenīši, kas nākuši no Indijas nacionālās virtuves – bhaji. Mīklā apviļātie un pēc tam fritētie sīpolu gabaliņi garšos ļoti labi kopā ar bezpiedevu jogurtu, jo mīklā esošais kumins un kurkuma būs pietiekams papildinājums mērcītei.

30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
6 ĒKmilti1 TKkurkuma1 TKkumins1 TKgaram masala garšviela sāls melnie pipari2 gab.sīpoli raita jogurts (vai bezpiedevu jogurts) pasniegšanai eļļa PIEDERUMI: katls eļļas vārīšanai

Sagatavošana

1

Eļļu lej katliņā un uzkarsē līdz 190oC. Ja nav speciālā fritēšanas katla, eļļas karstumu pārbauda ar koka karoti – to iemērc eļļā, un ja ap karoti veidojas burbulīši, eļļa ir pietiekami karsta gatavošanai.

2

Miltus sajauc kopā ar kurkumu, kuminu, garam masala, sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un trim četrām ēdamkarotēm ūdens, lai sanāktu bieza mīkla.

3

Mīklā iemaisa šķēlītēs sagrieztus sīpolus. Visu kārtīgi samaisa.

4

Ar karoti paņem nelielu daudzumu mīklas un sīpolu masas un liek karstajā eļļā. Kad sīpolu plācenītis uzpeldējis, liek katliņā nākamo. Tā izdara, līdz katliņa virsma ir pilna ar plācenīšiem.

5

Plācenīšus fritē vēl trīs četras minūtes, līdz tie ir izcepušies. Gatavos bhaji ņem ārā no katliņa un liek uz papīra dvieļa nosusināties.

Kad eļļā izvārīta visa sīpolu mīkla, tos pasniedz uz šķīvja vēl siltus kopā ar indiešu jogurtu raita vai kādu citu bezpiedevu jogurtu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!