Foto: Shutterstock
Izrādās, fritētus sīpolu gredzenus var itin viegli pagatavot arī mājas apstākļos, nesteidzoties uz tuvāko ātrās ēdināšanas iestādi pēc kārotā. Pāris vienkāršas sastāvdaļas un veiklas rokas, un kārotā uzkoda būs gatava!
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
augu eļļa4 sīpoli1 tasemilti1 pudele alus2 TKkukurūzas ciete1 TKsāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Katliņā lej eļļu, tā, lai tā būtu trīs līdz piecu centimetru augstumā, un silda uz vidēji augstas uguns. Ja ir pieejams virtuves termometrs – eļļas karstumam nevajadzētu pārsniegt 185 līdz 190 grādus.

2

Izklāj cepešpannu ar papīra dvieļiem vai vienkāršu papīru, kas uzsūktu taukvielas.Kamēr eļļa sildās, sīpoliem nogriež saknes un augšējos galus, noloba mizu un sagriež horizontāli šķēlītēs, aptuveni centimetra biezumā. No sīpola šķēlītēm atdala atsevišķos riņķīšus, saglabājot lielākos.

3

Seklā bļodiņā liek miltus, kukurūzas cieti, sāli un piparus, un visu sajauc vienmērīgā miltu masā. Miltu masai pielej tieši tik daudz alus, lai maisot veidotos pastas konsistence. Pēc tam pielej aptuveni pusi tasītes alus, līdz mīklai ir krēmīga konsistence, gluži kā pankūku mīklai.

4

Izmantojot virtuves knaibles vai dakšiņu, sīpolu gredzenus mērc mīklā un apvārta kārtīgi, lai visu gredzenu apkļautu ar mīklu. Tad sīpola gredzenu liek eļļā. Vienlaikus eļļā vāra nelielu skaitu sīpolu gredzenu, lai tie neapdegtu.

5

Sīpolu gredzenus vāra eļļā, līdz tie kļūst zeltaini, regulāri apgriežot, aptuveni četras līdz piecas minūtes. Kad gatavi, ņem laukā no katliņa ar knaiblītēm vai nokāšamo kausiņu, un liek uz papīra dvieļiem nosusināties.

6

Pārkaisa ar sāli un garšvielām, un pasniedz kopā ar kādu mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!