Sīpolu gredzeni mīklā
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

"Kad pirmo reizi ēdu sīpolu gredzenus, es pat nenojautu, ka tie ir sīpoli, jo es taču sīpolus neēdu! Jautāju namamātei, kas tas ir, viņa saka – sīpols, neticu, domāju, ka nes cauri! Veda virtuvē un rādīja, ka tiešām sīpoli! Šis ir vienīgais veids, kā es varu tos ieēst, ļoti garšo. Laikam tas ir mīklas dēļ!" šādi Sīpolu ceļa recepšu konkursam piesakās Maruta.

Sīpolus nomizo un sagriež apmēram 7 milimetru platos gredzenos.

Visas mīklas sastāvdaļas ber bļodā un ar mikseri sakuļ, līdz milti izšķīduši un izveidojusies viendabīga masa skāba krējuma konsistencē.

Sīpolu gredzenus no visām pusēm riktīgi apviļā mīklā un fritē verdošā eļļā. Gatavos gredzenus pirms likšanas uz šķīvja ieeliek bļodā, kurā ieklāta salvete vai papīra dvielis – nedaudz lieko eļļu uzsūks.

Garšo gan karsti, gan auksti. Papildini ar kādu krējuma mērcīti un notiesā ar vēsu alu!

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form