
Burvīga piedeva pastētei, kartupeļu biezenim, steikam un citiem gaļas ēdieniem. Vari to ielikt skaistā burciņā un pasniegt kā pašradītu dāvanu. Sīpolu marmelādes, kuru vari baudīt gan siltu, gan aukstu, recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.
Sīpolus sagriez mēnestiņu formā.
Uzkarsē pannu. Kad tā sakarsusi, uzlej eļļu un uzliec sviestu.
Kad eļļa un sviests izkusuši, liec pannā sīpolus.
Uz lēnas uguns sautē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
Pieber sāli, cukuru un cep, līdz sīpoli kļūst mazliet zeltaini.
Pievieno visas šķidrās sastāvdaļas, un, nemitīgi maisot, karsē aptuveni 3–5 minūtes.
Lai labi garšo!