Foto: Privātais arhīvs
Burvīga piedeva pastētei, kartupeļu biezenim, steikam un citiem gaļas ēdieniem. Vari to ielikt skaistā burciņā un pasniegt kā pašradītu dāvanu. Sīpolu marmelādes, kuru vari baudīt gan siltu, gan aukstu, recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgsīpoli2 ĒKolīveļļa2 ĒKsviests1 ĒKsarkanvīna etiķis1 ĒKbrūnais cukurs1 TKsāls4 ĒKbalzamiko mērce3 ĒKsojas mērce

Sagatavošana

1

Sīpolus sagriez mēnestiņu formā.

2

Uzkarsē pannu. Kad tā sakarsusi, uzlej eļļu un uzliec sviestu.

3

Kad eļļa un sviests izkusuši, liec pannā sīpolus.

4

Uz lēnas uguns sautē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

5

Pieber sāli, cukuru un cep, līdz sīpoli kļūst mazliet zeltaini.

6

Pievieno visas šķidrās sastāvdaļas, un, nemitīgi maisot, karsē aptuveni 3–5 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!