Sirņiki jeb ukraiņu biezpiena plācenīši būs gards dienas sākums, ja pagatavosi tos brokastīm, vai lielisks ievads vakara cēlienam, ja celsi tos galdā launagā. Sirņiku galvenā sastāvdaļa, protams, ir biezpiens – brīnišķīgs kalcija un proteīnu avots, kas nodrošinās ilgāku sāta sajūtu un dos enerģiju produktīvai dienai. Ar savu recepti dalās portāla "Cook.me" pastāvīgā autore Lilija Matuse – virtuves entuziaste un mamma, kas lieliski zina, cik izvēlīgi mēdz reizēm būt mazie ēdāji. Tieši tādēļ savā ikdienā viņa meklē un mēģina receptes, kas ir gan gardas, gan pēc iespējas veselīgākas.

Lai pagatavotu biezpiena plācenīšus ukraiņu gaumē, būs nepieciešamas vien sešas sastāvdaļas, kā arī nedaudz eļļas cepšanai. Pagatavošanas gaita ir pavisam vienkārša: sāc ar mīklu, samaisot biezpienu, olas, miltus, cukuru un sāli. "Papildu saldumam man patīk pievienot rozīnes, taču bez tām var arī iztikt. Lai veidotu plācenīšus, iesaku izmantot saldējuma bumbām paredzēto karoti, pēc tam ar rokām viegli pieplacinot mīklas bumbas. Sagatavotos sirņikus apvārta miltos un liek cepties sakarsētā eļļa – vienu pēc otra. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus, pasniedz uzreiz pēc cepšanas, bet lieliski garšo arī auksti. Mums patīk baudīt šīs ukraiņu pankūkas tradicionāli – ar skābu krējumu vai ievārījumu. Perfekta izvēle rāmam un mājīgam rītam. Izbaudiet!" iesaka Lilija.

Bet nu – pie darba!

40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gbiezpiens2 gab.olas65 gmilti milti panēšanai50 gcukurs0.5 TKsāls pēc garšasrozīnes

Sagatavošana

1

Lielā bļodā liek biezpienu un olas. Ar dakšiņu visu saspaida.

2

Pievieno miltus, cukuru un sāli un kārtīgi samaisa, uzmanot, lai neveidotos miltu kunkuļi.

3

Ja vēlas, pievieno rozīnes.

4

Ar saldējuma karoti veido mīklas bumbas, ko ar rokām viegli saplacina un apviļā miltos.

5

Gatavos plāceņus liek sakarsētā eļļā un cep uz vidēji lielas liesmas no abām pusēm, līdz plāceņi ir zeltaini brūni.

6

Izceptos plācenīšus liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli – tā nosusināsies liekā eļļa.

Bauda ar skābu krējumu, svaigām ogām vai ievārījumu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!