Foto: DELFI
Ja kāda recepte ir palikusi ģimenes ikdienā no paaudzes paaudzē, tad zini, ka tā ir attaisnojusi savu vērtību. Lai gan šī maltās gaļas un kartupeļu sacepuma recepte ir jauninājums mūsmājās, tā jau ir ierakstīta vecmāmiņas recepšu pierakstu grāmatā. Un, bez šaubām, nākamajās brīvdienās vecmāmiņa to ar platu smaidu liks uz galda!
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.sīpols500 gmaltā gaļa7 kartupeļi kausētais siers250 mlsaldais krējums2 gab.tomāti rīvētais siers maltās gaļas garšviela

Sagatavošana

1

Uzkarsētā pannā apcep sīpolus, pievieno malto gaļu un visu apber ar maltās gaļas garšvielu.

2

Paralēli tam uzvāra kartupeļus.

3

Šī recepte ir bez šampinjoniem, jo mūsmājās tie nav tik iecienīti, tomēr tu, bez šaubām, sacepumu vari papildināt ar sēnēm. Atceries tās uz atsevišķas pannas sacept ar garšvielām.

4

Kad kartupeļi ir izvārījušies, tos sagriež ripiņās.

5

Nu sākas vienkāršākā daļa, viss ir jākārto kārtās: karstumizturīga trauka apakšu noklāj ar kartupeļu ripiņām, pa virsu klāj sacepto malto gaļu un izmētā kausētā siera pikucīšus. Un tā turpini! Es gan izmantoju nelielu trauku (nākamreiz noteikti būs lielāks, lai visi var saņemt papildporcijas!), tāpēc sanāca tikai divas kārtas.

6

Kārtojumu traukā noslēdz ar malto gaļu, visam pāri lej saldo krējumu, kārto tomātu šķēles un visu apber ar rīvēto sieru.

7

Sacepumu liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos un cep 20-30 minūtes.

8

Kad sacepums gatavs, ļauj tam nedaudz atdzist. Pēc tam griež gabaliņos un pasniedz. Ja vēlies, vari pārbērt ar zaļumiem.

9

Ēd ar skābētiem gurķīšiem, klāt piedzerot kefīru.

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!