Šitake sēņu omlete
Foto: Viesturs Radovics, DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
šitake sēnes
šitake sēnes
 
olas
olas
 
siers
siers
 
skābais krējums
skābais krējums
 
tomāti
tomāti
 
gurķi
gurķi
 
skābēti gurķi
skābēti gurķi
 
paprika
paprika
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Brokastis
  • Ikdienas maltītei
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Pirmais Latvijā pie šitake sēņu audzēšanas ķērās Andris Vjaksa, kurš saimnieko viesu mājā "Garīkas" un atpūtniekiem brokastīs galdā ceļ ekskluzīvu ēdienu – zem kraukšķīgu dārzeņu kalna slēpjas staipīga siera cepurīte, pufīga omlete un sātīgas sēnes. Sastāvdaļas namatēvs liek uz acs un arī citiem ēst gatavotājiem aicina darīt tāpat.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz pannas sacep smalkos gabaliņos sagrieztas sēnes ar sīpoliem.

    Kamēr sēnes čurkst uz pannas (tās var cept eļļā vai sviestā, kā nu sirds kāro), olas sakuļ ar skābo krējumu un sāli.

    Uz cepamās pannas biezā kārtā liek apceptās sēnes un pārlej ar sakultām olām. Omleti var gatavot arī mazos trauciņos, kas ir karstumizturīgi.

    Šitake sēņu omlete
    Foto: Viesturs Radovics, DELFI

    Kad olas izcepušās, omleti pārkaista ar sarīvētu sieru un iešauj atpakaļ krāsnī uz kādu brīdi.

    Kad siers izkusis, omleti dekorē ar smalki sagrieztiem dārzeņiem un zaļumiem.

    Šitake sēņu omlete
    Foto: Viesturs Radovics, DELFI

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form