Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Tikai četras sastāvdaļas, pāris minūtes un izsalkums remdēts gluži vai restorāna līmenī. Savu mīļāko šitake sēņu pagatavošanas recepti iesaka Andris Vjaksa, kurš saimnieko viesu mājā "Garīkas", šajā rakstā vari lasīt, kā viņš 90. gadu sākumā kļuva par pirmo šitake sēņu audzētāju Latvijā.

5Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

šitake sēnes sviests sāls melnie pipari

Sagatavošana

1

Svaigas šitake sēņus cepurītes sagriež šķēlītēs un no abām pusēm pāris minūtes cep sviestā.

2

Kad sēnes ir viegli zeltainas, tās apbārsta ar sāli un pipariem un tūlīt pat ēd nost!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!