Aprikožu kūka
Foto: Shutterstock
3.3750 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 ml
150 ml skābais krējums
skābais krējums
100 g
100 g milti
milti
2
2 olas
olas
75 g
75 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
800 g
800 g konservētas aprikozes
konservētas aprikozes
Virskārtai:
15 g
15 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Izteikti sulīgas mīklas kūka, kurā paslēpušās sulīgās aprikozes. Pēc izcepšanas mazliet kūku atdzesē un apgāz otrādi, lai skatam pavērtos skaistās augļu saulītes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

    Ietauko kūkas formu, lai kūka cepot nepieliptu pie tās un būtu vieglāk izņemama.

    Konservētās aprikozes nokāš un pietaupa aptuveni puskrūzi šķidruma. Aprikožu pusītes izkārto formā ar griezuma pusi uz leju.

    Uzjauc mīklu – skābo krējumu sajauc ar konservēto aprikožu sulu. Atsevišķā traukā sajauc miltus, vidū izveidojot bedrīti, kur iesit olas. Pievieno cukuru, visu veikli samaisa, lai izveidotos vienmērīga mīkla. Tad masā iejauc skābo krējumu ar aprikožu sulu un samaisa.

    Mīklu pārlej formā aprikozēm un liek cepeškrāsnī cepties uz 20 minūtēm.

    Paralēli nelielā bļodiņā sajauc sviestu ar brūno cukuru. Kad pagājušas 15 minūtes, kūku izņem no krāsns un apziež ar cukura un sviesta maisījumu. Kūku liek krāsnī un cep atlikušās piecas minūtes, līdz mīkla skaisti pacēlusies un zeltaina.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form