Skābā krējuma un upeņu plātsmaize
Foto: Shutterstock
3.5000 8
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
pamatnei:
3 ĒK
šķipsna
pildījumam:
100 g
3 ĒK
1 gab.
šķipsna
500 g

Ja jāliek lietā jaunas iemaņas, kā ogas iekļaut saldajos, pagatavo šo vienkāršo plātsmaizi.

Lielā, lēzenā bļodā ber miltus, sāli un cukuru. Rūpīgi samaisi, tad pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un veido drupačas. Pievieno ūdeni un veikli samīci masu viendabīgā konsistencē.

Ietin savelto mīklas bumbu pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz 20 minūtēm.

Gatavo pildījumu. Bļodā sakul olu, pievieno krējumu, cukuru, miltus, sāli un sajauc. Beigās iemaisi upenes.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Mīklu izveltnē cepamajā traukā, kas iepriekš ietaukots ar sviestu. Kad mīkla vienmērīgi izlīdzināta, ar dakšiņu sadursti virskārtu. Cep aptuveni 10 minūtes cepeškrāsnī, lai mīkla vēl ir bāla, bet viegli apcepusies.

Uz apceptās mīklas lej pildījumu, izlīdzini pa visu formu un cep aptuveni 35 minūtes, līdz virskārta ir gana stingri sacepusies.

Gatavo kūku atdzesē istabas temperatūrā.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form