Skābeņu omlete
Foto: Shutterstock
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 sauja
1 sauja skābenes
skābenes
2 gab.
2 gab. olas
olas
70 g
70 g sviests
sviests
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
  • Brokastis
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Ir tādi pavasara rīti, kad pasaule pieder tev vienam pašam. Izbaudi savu rītu ar lietām, kas garšo tieši tev, tā, kā garšo tieši tev.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgā skābenes un nosusina dvielī vai salātu žāvētājā (ļoti laba lieta, vērts iegādāties, nav arī nekāda lielā invstīcija). Vēl labs un pārbaudīts paņēmiens zaļumu žāvēšanai ir ielikt tos kokvilnas spilvendrānā un uzvaroši virpināt virs galvas.

    Nogriež skābenēm kātus, pašas skābenes sagriež pasīkos gabalos.

    Sakarsē pannu, uzliek uz tās labu piku sviesta. Tik daudz, lai liktos: varbūt mazliet par daudz. Bet nebūs.

    Pa to laiku bļodā kārtīgi sakuļ divas olas, piemet šķipsnu sāls.

    Kad sviests puskusis, liek uz pannas skābenes un pakarsē, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg.

    Lej virsū olas, nogriež uguni uz pavisam nelielu, uzliek vāku. Ja grib ideālu omleti, neaiztiek, cep septiņas līdz desmit minūtes.

    Pa to laiku var sataisīt rupjmaizi ar biezpienu un lociņiem. Kad omlete būs gatava, laika nebūs ne mirkli - tā jāēd karsta un uzreiz. Izbaudi brokastis.

    Skābeņu omlete
    Foto: Shutterstock
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form