Foto: Shutterstock
No skābenēm var izvārīt ne tikai zupu. Sajaucot jaunos kartupeļus, tvaicētus zirnīšus un skābeņu lapas, tu iegūsi atsvaidzinošus, pavasarīgus salātus, kas nevainojami saderēs ar gardo jogurta mērci. Izmanto nelielas vai vidēji lielas jaunās lapiņas.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
8 nelieli jaunie kartupeļi100 gzaļie zirnīši50 gskābenes2 olas MĒRCEI:100 mlbezpiedevu jogurts1 ĒKpirmā spieduma olīveļla1 ĒKcitrona sula0.5 TKDižonas sinepes pēc garšassāls1 neliels Šalotes sīpols1 ĒKkapāti maurloki

Sagatavošana

1

Nomazgā kartupeļus un liek verdošā sālsūdenī ar visām mizām. Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš un mirkli skalo aukstā ūdenī. Ļauj kartupeļiem atdzist, tad nomizo un sagriež ripās.

2

Tvaicējamā katlā apmēram 5 minūtes tvaicē zaļos zirnīšus, līdz tie ir mīksti. Novāra cieti vārītas olas.

3

Noplūc skābeņu lapiņām kātus, rūpīgi noskalo. Smalki sakapā sīpolus, maurlociņus, noliek malā. Sajauc kopā mērces sastāvdaļas, pievieno sīpolus un maurlokus.

4

Kartupeļus liek lielā bļodā, piejauc zirnīšus un pārlej ar mērci. Iecilā skābeņu lapas. Pasniedz ar cieti vārītu olu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!