Foto: Shutterstock
Skābeņu zupa ar frikadelēm – tā tik ir ideja! Parasti skābeņu zupas pamatā ir vairākas stundas vārīts gaļas buljons, bet, izmantojot frikadeles, zupu varēsi baudīt jau pēc 30 minūtēm, turklāt, iespējams, tā būs pat garšīgāka nekā stundām ilgi gatavotā. Šo zupiņu labāk vārīt pieclitrīgajā katlā, lai varētu mieloties vairākas dienas pēc kārtas.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

7 kartupeļi3 lauru lapas5 smaržīgie pipari600 gcūkgaļas maltā gaļa pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari šķipsnamuskatrieksts2 saujasskābenes pēc garšassīpolloku buntīte diļļu buntīte2 olas

Sagatavošana

1

Nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos. Liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli, lauru lapas, smaržīgos piparus un vāra, līdz kartupeļi ir puslīdz gatavi.

2

Pa to laiku sagatavo maltās gaļas bumbiņas. Gaļai pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, tad visu samīca viendabīgā masā un no masas veido bumbiņas.

3

Liek frikadeles katlā. Kad tās uzpeld, katlā ber sakapātus zaļumus un sasmalcinātas skābenes. Nogriež liesmu.

4

Olas iesit bļodiņā, ar dakšu viegli sakuļ, sakultās olas ar karoti pakāpeniski ielej un iemaisa verdošajā zupā. Uzliek katlam vāku un ļauj zupai ievilkties 10 minūtes.

5

Lej zupu šķīvjos, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem, pievieno skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!