Skābeņu zupa ar frikadelēm
Foto: Shutterstock
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
7
7 kartupeļi
kartupeļi
3
3 lauru lapas
lauru lapas
5-6
5-6 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
600 g
600 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
2 saujas
2 saujas skābenes
skābenes
pēc garšas
pēc garšas sīpolloku buntīte
sīpolloku buntīte
 
diļļu buntīte
diļļu buntīte
2
2 olas
olas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Skābeņu zupa ar frikadelēm – tā tik ir ideja! Parasti skābeņu zupas pamatā ir vairākas stundas vārīts gaļas buljons, bet, izmantojot frikadeles, zupu varēsi baudīt jau pēc 30 minūtēm, turklāt, iespējams, tā būs pat garšīgāka nekā stundām ilgi gatavotā. Šo zupiņu labāk vārīt pieclitrīgajā katlā, lai varētu mieloties vairākas dienas pēc kārtas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos. Liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli, lauru lapas, smaržīgos piparus un vāra, līdz kartupeļi ir puslīdz gatavi.

    Pa to laiku sagatavo maltās gaļas bumbiņas. Gaļai pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, tad visu samīca viendabīgā masā un no masas veido bumbiņas.

    Liek frikadeles katlā. Kad tās uzpeld, katlā ber sakapātus zaļumus un sasmalcinātas skābenes. Nogriež liesmu.

    Olas iesit bļodiņā, ar dakšu viegli sakuļ, sakultās olas ar karoti pakāpeniski ielej un iemaisa verdošajā zupā. Uzliek katlam vāku un ļauj zupai ievilkties 10 minūtes.

    Lej zupu šķīvjos, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem, pievieno skābo krējumu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form