Skābēšana – laba ideja, kā nelaist zudībā zaļos tomātus
Foto: DELFI
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
 
tomāti
tomāti
 
ūdens
ūdens
 
sāls
sāls
 
garšaugi (dilles, mārrutki, ķiploki)
garšaugi (dilles, mārrutki, ķiploki)
 
upeņu lapas
upeņu lapas
  • Dažādi
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Ko iesākt ar tomātiem, kas paguvuši tikai nedaudz vaidziņus iesauļot, bet visādi citādi saucami par zaļiem un negataviem? Mums ir piedāvājums – dot tiem iespēju un kļūt par skābētiem tomātiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ko darīt ar negataviem tomātiem? Šāds jautājums, lai, cik silta vai vēsa atvasara negadītos, nodarbina daudzu siltumnīcas īpašniekus. Grozies, kā gribi, bet pienāk tas brīdis, kad tomāti vairs negatavojas ātri un skumji karājas ar mazu rozā pleķīti vienā sānā. Citi nes gatavināt, citi izmēģina čatniju, bet zemnieku saimniecībā “Zutiņi” iesaka tomātus skābēt. Un viņi zina, ko saka, jo tomātu viņu saimniecībā ir ne mazums, un ar visiem jātiek galā! Tieši “Zutiņu” recepte ir tā, kas ik pa laikam uzpeld dažādos gatavošanas forumos. Arī “Tasty” lasītāja Gunta padalījusies ar veidu, kā skābē tomātus pēc “Zutiņu” receptes.

    Skābēšanai izvēlas gaiši zaļus un bālganus tomātus. Protams, ka nav aizliegts skābēt arī sārtus un dzeltenus, bet tad jārēķinās, ka tomāti pēc skābēšanas būs mīksti, ne kraukšķīgi.

    Dilles, mārrutku lapas un sakni, upeņu lapas, ķiplokus un citus garšaugus pēc patikšanas (čili, estragons) sasmalcina.

    Burkā kārtu kārtām liek tomātus, tad pārber ar garšaugiem, tad atkal tomātus.

    Pagatavo sālsūdeni – uzvāra un uz litru ūdens ber 3 prāvas ēdamkarotes ar sāli Sālsūdeni atdzesē. Ja grib tomātus ātrākai ēšanai, ne uzglabāt ziemai, tad lej karstu, lai ātrāk ieskābst.

    Kad tomāti pārlieti ar sālsūdeni, aizvāko un nes uz pagrabu.

    1) Iebojātus tomātus bez žēlastības jāatstāj ārpus burkas. Arī tos, kam kalcija trūkuma pleķi – tādi būs rūgti!

    2) Sīkos, zaļos un cietos tomātus arī jāatstāj uz kāta, skābēšanai der tikai tie, kas ir ceļā uz krāsu, bet jau ir nobrieduši un kļuvuši zaļi bāli.

    3) Ātrākai apēšanai lej karstu sālsūdeni, kam pievienots nedaudz cukura!

    Lai top un ir gardi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.