Skābēti āboli ziemai
Foto: Shutterstock

Skābēti āboli gatavoti ar rudzu miltiem, sauso kvasu, rudzu maizes sausiņiem vai cukura pārlējumu.

Jāņem vēra, ka visu šķirņu āboli nederēs skābēšanai. Vislabāk skābēt vēlos rudens vai ziemas ābolus, kuri ir cieti. Skābēšanai derēs mucas, stikla baloni, emaljēti katli utt.

Atlasa gatavus, nebojātus ābolus bez plankumiem un tārpu caurumiem. Ābolus kārto traukā ar kātiņiem uz augšu. Katru ābolu kārtu pārsedz ar rudzu salmiem, ja to nav, var aizstāt arī ar upeņu lapām.

Pārliešanai gatavo šķidrumu: 200 gr rudzu miltu vai 150 gr sausā kvasa vai 200 gr rudzu maizes sausiņu samaisa ar nedaudz auksta vārīta ūdens, pielej 2 litrus vāroša ūdens, samaisa, nostādina, izkāš. Iegūto šķidrumu papildina ar vārītu ūdeni līdz 10 litriem, pieliek pa 2 ēdamkarotēm sāls un sinepju pulvera. Ābolus pilnībā pārlej ar šo šķidrumu, pārsedz ar audumu, uzliek koka ripu un noslogo. Pirmās 5-6 dienas patstāvīgi pārbauda ābolus, vai nav nepieciešams pieliet šķidrumu. Ja vajag papildina. Pēc 10 dienām trauku ar āboliem var novietot pagrabā vai kādā citā vēsā telpā, kur temperatūra nav zemāka par 0°C. Apmēram pēc 35 dienām āboli ir gatavi.

Pārlejamo šķīdumu var gatavot arī ar cukuru vai medu. Uz 10 litriem ūdens ņem 300 gr cukura, 3 ĒK sāls, 2 ĒK sinepju pulvera. Cukura vietā var ņemt 2* vairāk medu.

Iesūtīja: XP

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form