Skābēti āboli ziemai
Foto: Shutterstock
2.3333 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
āboli
āboli
 
ūdens
ūdens
 
rudzu milti vai maizes sausiņi
rudzu milti vai maizes sausiņi
 
sāls
sāls
 
sinepju pulveris
sinepju pulveris
  • Kompoti un sulas ziemai
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Skābēti āboli gatavoti ar rudzu miltiem, sauso kvasu, rudzu maizes sausiņiem vai cukura pārlējumu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Jāņem vēra, ka visu šķirņu āboli nederēs skābēšanai. Vislabāk skābēt vēlos rudens vai ziemas ābolus, kuri ir cieti. Skābēšanai derēs mucas, stikla baloni, emaljēti katli utt.

    Atlasa gatavus, nebojātus ābolus bez plankumiem un tārpu caurumiem. Ābolus kārto traukā ar kātiņiem uz augšu. Katru ābolu kārtu pārsedz ar rudzu salmiem, ja to nav, var aizstāt arī ar upeņu lapām.

    Pārliešanai gatavo šķidrumu: 200 gr rudzu miltu vai 150 gr sausā kvasa vai 200 gr rudzu maizes sausiņu samaisa ar nedaudz auksta vārīta ūdens, pielej 2 litrus vāroša ūdens, samaisa, nostādina, izkāš. Iegūto šķidrumu papildina ar vārītu ūdeni līdz 10 litriem, pieliek pa 2 ēdamkarotēm sāls un sinepju pulvera. Ābolus pilnībā pārlej ar šo šķidrumu, pārsedz ar audumu, uzliek koka ripu un noslogo. Pirmās 5-6 dienas patstāvīgi pārbauda ābolus, vai nav nepieciešams pieliet šķidrumu. Ja vajag papildina. Pēc 10 dienām trauku ar āboliem var novietot pagrabā vai kādā citā vēsā telpā, kur temperatūra nav zemāka par 0°C. Apmēram pēc 35 dienām āboli ir gatavi.

    Pārlejamo šķīdumu var gatavot arī ar cukuru vai medu. Uz 10 litriem ūdens ņem 300 gr cukura, 3 ĒK sāls, 2 ĒK sinepju pulvera. Cukura vietā var ņemt 2* vairāk medu.

    Iesūtīja: XP

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form