Foto: Shutterstock
Īsti vitamīnu salāti, tik vērtīgi ziemas aukstajiem mēnešiem. Pagatavo salātus, sapildi burkā un pasniedz kā piedevu pie pamatēdieniem.
12000Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 lūdens2 ĒKsāls (strīķētas) daži melnie piparu graudi daži smaržīgie piparu graudi2 krustnagliņas1 lauru lapa1.5 kgkāposti750 gbietes1 čili pipars1 ķiploka galviņa saujaselerijas zaļumi

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo kāpostu sālījumu. Katliņā uzvāra ūdeni, iemaisa sāli, pievieno melno piparu un smaržīgo piparu graudus, krustnagliņas un lauru lapu. Ļauj sālījumam vēlreiz uzmest burbuli un noņem katliņu no uguns. Atstāj sālījumu pilnībā atdzist. Sālījumu var vārīt arī iepriekšējā dienā un atstāt atdzist pa nakti. Sālījumam jābūt garšīgi sāļam.

2

Sagriež kāposta galviņu daiviņās ar visu kacenu. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Notīra ķiplokus un atstāj veselas daiviņas, čili piparu sagriež ripiņās.

3

Dziļā katlā liek visas sastāvdaļas pa slāņiem: vispirms ieliek nedaudz bietes, pa virsu kāpostu kārtu, bietes, ķiplokus un čili piparus, pirkstos saburzītus seleriju zaļumus. Tādā pat secībā liec visas kārtas, pēdējo atstājot ar bietēm.

4

Pāri lej aukstu sālījumu. Tam ir pilnībā jānosedz dārzeņi. Uz dārzeņiem uzliek šķīvi ar slogu. Katlu atstāj istabas temperatūrā trīs dienas. Pēc trīs dienām pagaršo, vai sālījumam nav japievieno papildu sāls. Kāpostu katlu pārliek ledusskapī un glabā vēl piecas dienas.

5

Pirms pasniegšanas sagriež kāpostus smalkāk. Var sagrieztos kāpostus pārlikt burkās, pārliet sālījumu un glabāt ledusskapī, līdz salāti apēsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!