Skābēti kāposti ar bietēm gruzīnu gaumē
Foto: Shutterstock
2.4286 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 l
1,5 l ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK sāls (strīķētas)
sāls (strīķētas)
 
daži melnie piparu graudi
daži melnie piparu graudi
 
daži smaržīgie piparu graudi
daži smaržīgie piparu graudi
2
2 krustnagliņas
krustnagliņas
1
1 lauru lapa
lauru lapa
1,5 kg
1,5 kg kāposti
kāposti
750 g
750 g bietes
bietes
1
1 čili pipars
čili pipars
1
1 ķiploka galviņa
ķiploka galviņa
sauja
sauja selerijas zaļumi
selerijas zaļumi
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Īsti vitamīnu salāti, tik vērtīgi ziemas aukstajiem mēnešiem. Pagatavo salātus, sapildi burkā un pasniedz kā piedevu pie pamatēdieniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo kāpostu sālījumu. Katliņā uzvāra ūdeni, iemaisa sāli, pievieno melno piparu un smaržīgo piparu graudus, krustnagliņas un lauru lapu. Ļauj sālījumam vēlreiz uzmest burbuli un noņem katliņu no uguns. Atstāj sālījumu pilnībā atdzist. Sālījumu var vārīt arī iepriekšējā dienā un atstāt atdzist pa nakti. Sālījumam jābūt garšīgi sāļam.

    Sagriež kāposta galviņu daiviņās ar visu kacenu. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Notīra ķiplokus un atstāj veselas daiviņas, čili piparu sagriež ripiņās.

    Dziļā katlā liek visas sastāvdaļas pa slāņiem: vispirms ieliek nedaudz bietes, pa virsu kāpostu kārtu, bietes, ķiplokus un čili piparus, pirkstos saburzītus seleriju zaļumus. Tādā pat secībā liec visas kārtas, pēdējo atstājot ar bietēm.

    Pāri lej aukstu sālījumu. Tam ir pilnībā jānosedz dārzeņi. Uz dārzeņiem uzliek šķīvi ar slogu. Katlu atstāj istabas temperatūrā trīs dienas. Pēc trīs dienām pagaršo, vai sālījumam nav japievieno papildu sāls. Kāpostu katlu pārliek ledusskapī un glabā vēl piecas dienas.

    Pirms pasniegšanas sagriež kāpostus smalkāk. Var sagrieztos kāpostus pārlikt burkās, pārliet sālījumu un glabāt ledusskapī, līdz salāti apēsti.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form