Foto: Shutterstock
Skandināvu kotletītes - gardas gan karstā gan aukstā veidā.

Sastāvdaļas norādītas 30 nelielām kotletītēm.

35Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
500 gmaltā gaļa100 gbaltmaizes rīvmaize0.5 gab.sīpols mlledusauksts ūdens1 gab.ola TKgaršvielas1 gab.ķiploka daiviņa eļļa

Sagatavošana

1

Sīpolu sasmalcina, un apcep, lai tie kļūst caurspīdīgi, bet nav vēl brūni.

2

Sīpolus nedaudz atdzesē un jauc klāt maltajai gaļai (es ņemu tikai jaunlopa vai liellopa, bet var ņemt arī jaukto). Masai piejauc klāt olu, piespiež ķiploku, pieber rīvmaizi un garšvielas.

3

Mīklai pamazām lej klāt ūdeni. Kārtīgi izmīca laukā lieko gaisu. Masai jābūt mīkstai, bet arī ne pārāk ūdeņainai. Sākumā var šķist, ka nekas neturēsies kopā.

4

Noliek kotlešu masu nedaudz uzbriest (aptuveni 10 minūtes).

5

Pannā sakarsē eļļu un kārto uz tās kotletes aptuveni viena - divu kumosu izmērā. Cep no katras puses aptuveni 5 minūtes vai arī, kamēr gatavas.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!