Skandināvu kotletītes
Foto: Shutterstock
4.6667 6
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g maltā gaļa
maltā gaļa
100 g
100 g baltmaizes rīvmaize
baltmaizes rīvmaize
0.5 gab.
0.5 gab. sīpols
sīpols
150-200 ml
150-200 ml ledusauksts ūdens
ledusauksts ūdens
1 gab.
1 gab. ola
ola
1-2 TK
1-2 TK garšvielas
garšvielas
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
eļļa
eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas uzkodas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Skandināvu kotletītes - gardas gan karstā gan aukstā veidā.

    Sastāvdaļas norādītas 30 nelielām kotletītēm.

    Sīpolu sasmalcina, un apcep, lai tie kļūst caurspīdīgi, bet nav vēl brūni.

    Sīpolus nedaudz atdzesē un jauc klāt maltajai gaļai (es ņemu tikai jaunlopa vai liellopa, bet var ņemt arī jaukto). Masai piejauc klāt olu, piespiež ķiploku, pieber rīvmaizi un garšvielas.

    Mīklai pamazām lej klāt ūdeni. Kārtīgi izmīca laukā lieko gaisu. Masai jābūt mīkstai, bet arī ne pārāk ūdeņainai. Sākumā var šķist, ka nekas neturēsies kopā.

    Noliek kotlešu masu nedaudz uzbriest (aptuveni 10 minūtes).

    Pannā sakarsē eļļu un kārto uz tās kotletes aptuveni viena - divu kumosu izmērā. Cep no katras puses aptuveni 5 minūtes vai arī, kamēr gatavas.

    Iesūtīja: Sanchulis

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form