Ķiploku grauzdiņi ar zirņu humusu
Foto: J.Roze
3.8000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g šķeltie zirņi
šķeltie zirņi
60 ml
60 ml jogurts, bezpiedevu
jogurts, bezpiedevu
2 ĒK
2 ĒK olīveļla
olīveļla
pēc garšas
pēc garšas piparu maisījums
piparu maisījums
pēc garšas
pēc garšas kinza, svaiga
kinza, svaiga
Zirņu vārīšanai
pēc garšas
pēc garšas kumins, malts
kumins, malts
2 gab.
2 gab. buljona kubiņi
buljona kubiņi
4 gab.
4 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK kurkuma
kurkuma
pēc garšas
pēc garšas sabji masala
sabji masala
Grauzdiņiem
1 gab.
1 gab. formas maize
formas maize
1 ĒK
1 ĒK olīveļla
olīveļla
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
3 gab.
3 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Uzkodu mērces
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Finansiāli izdevīga un ļoti garšīga uzkoda, kurai ir tendence zibenīgi nozust no šķīvja. Un, starp citu, tā lieliski sader ar alu, tādēļ patiks futbola un hokeja faniem. Garantējam, ka nākamreiz nāksies gatavot lielāku daudzumu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Noskalo un pāris stundas izmērcē (var nemērcēt, bet tad būs ilgāk jāvāra) zirņus.

    Noskalo tos, pārlej ar aukstu ūdeni, pēc garšas pievieno visas garšvielas*, ķiplokus un vāra, līdz zirņi ir mīksti.

    Sablendē. Ja masa šķiet pārāk sausa, pievieno ūdeni.

    Liek bļodiņā, pievieno pāris karotes jogurta, eļļu un iemaisa, lai veidojas krēmīga konsistence. Pārkaisa ar piparu maisījumu.

    Pēc vēlēšanās var pievienot sasmalcinātu koriandru.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

    Gatavo grauzdiņus. Sagriež formas maizi trijstūrīšos, pārziež ar eļļu, pārkaisa ar sāli un liek krāsnī uz 5-7 minūtēm, līdz grauzdiņi ir zeltaini.

    Izņem grauzdiņus no krāsns un vēl siltus ieziež ar ķiploka daiviņu.

    *Sabji masala garšvielu var aizstāt ar kariju

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form