Ķiploku grauzdiņi ar zirņu humusu
Foto: J.Roze
3.8000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
pēc garšas
Zirņu vārīšanai
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas
Grauzdiņiem
pēc garšas

Finansiāli izdevīga un ļoti garšīga uzkoda, kurai ir tendence zibenīgi nozust no šķīvja. Un, starp citu, tā lieliski sader ar alu, tādēļ patiks futbola un hokeja faniem. Garantējam, ka nākamreiz nāksies gatavot lielāku daudzumu.

Noskalo un pāris stundas izmērcē (var nemērcēt, bet tad būs ilgāk jāvāra) zirņus.

Noskalo tos, pārlej ar aukstu ūdeni, pēc garšas pievieno visas garšvielas*, ķiplokus un vāra, līdz zirņi ir mīksti.

Sablendē. Ja masa šķiet pārāk sausa, pievieno ūdeni.

Liek bļodiņā, pievieno pāris karotes jogurta, eļļu un iemaisa, lai veidojas krēmīga konsistence. Pārkaisa ar piparu maisījumu.

Pēc vēlēšanās var pievienot sasmalcinātu koriandru.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

Gatavo grauzdiņus. Sagriež formas maizi trijstūrīšos, pārziež ar eļļu, pārkaisa ar sāli un liek krāsnī uz 5-7 minūtēm, līdz grauzdiņi ir zeltaini.

Izņem grauzdiņus no krāsns un vēl siltus ieziež ar ķiploka daiviņu.

*Sabji masala garšvielu var aizstāt ar kariju

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form