Šķelto zirņu un ribiņu zupa
Foto: Shutterstock
3.7500 4
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgu pusdienu šķelto zirņu - ribiņu zupa.

Katlā ielej ūdeni, ieliek ribiņas, uzvāra uz lielas uguns un noputo. Nogriež mazāku uguni un vāra 30 minūtes.

Tad ieber noskalotus, pāris stundas nomēcētus zirņus, garšvielas (man patīk "Vegeta"), sasmalcinātu sīpolu un vāra, līdz gaļa gatava - aptuveni 1.5 h.

Gaļu izņem.

Pieber katla saturam sagrieztus kubiņos kartupeļus, burkānus un vāra gatavu. Gaļu atkaulo, sagriež gabaliņos un pievieno zupai.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

*** var pielikt baltmaizes grauzdiņus. Sagriež apkaltušu baltmaizīti 1 cm lielos kubiņos, saber uz cepešpannas un ieliek karstā plītī, lai apkārt aprauj kraukšķīgu miziņu. Kamēr zupa vārās, to var paspēt. Vai arī sataisa tad, kad mājās ir apkaltušas baltmaizes krājumi. Un tad vāra zupu. Un kādu sauju iemet tieši zupas šķīvī.

Iesūtīja: Lora

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form