Gardas zirņu zupas recepti, kurai īpaši kārdinošu garšu un sātīgumu piešķir apceptas mednieku desiņas, iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
No šī produktu daudzuma sanāk 3 litri zupas.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Zirņus pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj mirkt pāris stundas. Lai zupu pagatavotu ātrāk, var izmantot konservētos zirņus.
Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, ieber zirņus un vāra 30 minūtes, pēc nepieciešamības nosmeļot putas. Tad liek klāt kartupeļus un turpina vārīt.
Kamēr zirņi vārās, pannā uzkarsē eļļu. Liek cepties desiņas, pēc pāris minūtēm pievieno sīpolus un cep 2-3 minūtes, liek klāt burkānus un cep vēl pāris minūtes.
Pannas saturu ber katlā, pievieno lauru lapas, piparus un vāra 4-5 minūtes, līdz burkāni mīksti.
Pasniedz ar skābu krējumu un kapātiem zaļumiem.
Lai labi garšo!