Gardas zirņu zupas recepti, kurai īpaši kārdinošu garšu un sātīgumu piešķir apceptas mednieku desiņas, iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

No šī produktu daudzuma sanāk 3 litri zupas.

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzešķeltie zirņi3 kartupeļi, sagriezti kubiņos1 burkāns, sagriezts ripiņās1 sīpols, sasmalcināts5 mednieku desiņas, sagrieztas ripiņās pēc garšassāls un pipari eļļa cepšanai2 lauru lapas5 smaržīgie pipari zaļumi, sakapāti

Sagatavošana

1

Zirņus pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj mirkt pāris stundas. Lai zupu pagatavotu ātrāk, var izmantot konservētos zirņus.

2
3

Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, ieber zirņus un vāra 30 minūtes, pēc nepieciešamības nosmeļot putas. Tad liek klāt kartupeļus un turpina vārīt.

4

Kamēr zirņi vārās, pannā uzkarsē eļļu. Liek cepties desiņas, pēc pāris minūtēm pievieno sīpolus un cep 2-3 minūtes, liek klāt burkānus un cep vēl pāris minūtes.

5

Pannas saturu ber katlā, pievieno lauru lapas, piparus un vāra 4-5 minūtes, līdz burkāni mīksti.

6

Pasniedz ar skābu krējumu un kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!